voetbalzone

Arne Slot voert drie wijzigingen door in oefenduel met Union Sint-Gillis

Noel Korteweg15 jul 2023, 13:18
Laatst bijgewerkt: 15 jul 2023, 13:18
Advertentie

Arne Slot heeft de opstelling van Feyenoord voor de oefenwedstrijd tegen Union Sint-Gillis bekendgemaakt. De oefenmeester voert drie wijzingen door vergeleken met het duel met Club Brugge (2-0 winst) van afgelopen woensdag. Zo krijgen Neraysho Kasanwirjo, Marcos Lopez en Thomas van den Belt de kans om zich vanaf de aftrap te laten zien. Feyenoord speelt zaterdagmiddag voor het eerst in het nieuwe uitshirt. Het duel met de Belgen is live te volgen via het YouTube-kanaal van de Stadionclub.

Justin Bijlow staat zoals gewoonlijk onder de lat bij de Rotterdammers. De international ziet de defensie voor zich bestaan uit Kasanwirjo, Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko en Lopez. Beide backs fungeren normaal gesproken als stand-in van Geertruida of Marcus Pedersen en Quilindschy Hartman, maar staan zaterdagmiddag dus aan de aftrap. Kasanwirjo zou in de concrete belangstelling staan van AEK Athene, zo meldde het Algemeen Dagblad eerder deze week.

Ramiz Zerrouki behoudt zijn basisplaats op het middenveld. De Algerijnse middenvelder maakte afgelopen woensdag zijn officieuze debuut in het shirt van de landskampioen en wordt tegen Union Sint-Gillis vergezeld door Van den Belt en Quinten Timber. De aanval is ongewijzigd. Dat betekent dat Javairô Dilrosun, Danilo en Igor Paixão opnieuw in de basis staan. Mats Wieffer krijgt rust en zit op de bank.

Feyenoord wist al zijn oefenwedstrijden in de voorbereiding tot dusver te winnen. De Rotterdammers waren in het eerste duel te sterk voor promovendus PEC Zwolle (3-1) en afgelopen woensdag werd er afgerekend met Club. Timon Wellenreuther was de grote uitblinker in dat duel, aangezien de Duitse stand-in van Bijlow twee strafschoppen wist te stoppen en zijn ploeg daarmee aan de winst hielp.

De landskampioen gaat komende week op trainingskamp in Oostenrijk om zich verder voor te bereiden. Feyenoord oefent nog tegen Villarreal (27 juli) en Benfica (30 juli) in De Kuip voordat PSV op 4 augustus langskomt voor de Johan Cruijff Schaal. De eerste competitiewedstrijd staat de week erna op het programma. De Rotterdammers ontvangen dan Fortuna Sittard.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Kasanwirjo, Geertruida, Hancko, Lopez; Van den Belt, Zerrouki, Timber; Paixão, Danilo, Dilrosun

Opstelling Union Sint-Gillis: Moris; Sykes, Burgess, Machida; Nieuwkoop, Sorinola, Puertas, Vanhoutte, Rasmussen; Boniface, Ayensa

Bezig met laden …