voetbalzone

Arne Slot wil investeringen zien bij Feyenoord: ‘Als we beter willen worden...’

Jonathan van Haaster15 jul 2023, 20:42
Laatst bijgewerkt: 15 jul 2023, 20:42
Advertentie

Feyenoord zag deze zomer met het vertrek van onder meer Oussama Idrissi, Orkun Kökçü en Sebastian Szymanski vele doelpunten wegvallen. Trainer Arne Slot liet zaterdag na het 0-0 gelijkspel tegen Union Sint-Gillis weten te hopen dat de club snel gaat investeren in de aanvalslinie. Tegelijkertijd erkende Dávid Hancko dat hij de geruchten over een mogelijk vertrek naar Napoli of Newcastle United heeft meegekregen.

Feyenoord wordt de laatste weken hevig in verband gebracht met de nodige spelers. Zo passeerden Arnaut Danjuma, Gustav Isaksen, Arsen Zakharyan en Luka Ivanusec de revue in Rotterdam-Zuid. De Rotterdammers versterkten zich eerder deze zomer onder meer met verdediger Thomas Beelen en middenvelders Ramiz Zerrouki en Thomas van den Belt, maar in aanvallend opzicht viel er nog weinig vuurwerk te beleven. Slot hoopt dat dit spoedig verandert. "Als we beter willen worden dan vorig seizoen, dan moeten de vervangers van Idrissi en Szymanski beter zijn", laat hij weten tegenover RTL Nieuws. "Met dertig miljoen euro voor Kökçü en dertig miljoen voor deelname aan de Champions League zal er hopelijk snel geïnvesteerd worden.”

Met name de komst van Ivanusec lijkt dichtbij. 1908 wist te melden dat Feyenoord een tweede bod heeft ingediend bij Dinamo Zagreb. Het voorstel, acht miljoen euro exclusief bonussen, kon de Kroaten naar verluidt wel bekoren. Het bestuur van Dinamo voorziet Feyenoord spoedig van een antwoord, maar vooralsnog lijkt het de goede kant op te gaan. Slot hoopt naast de mogelijke versterking in de aanval ook dat de verdediging zo veel mogelijk intact blijft. Lutsharel Geertruida staat echter in de concrete belangstelling van RB Leipzig, terwijl de geruchten rondom Dávid Hancko ook nooit ver weg zijn. Zo zijn Napoli en Newcastle United meermaals genoemd als mogelijke nieuwe bestemmingen voor de Slowaak.

"Er waren inderdaad een paar geruchten, en natuurlijk heb ik daar ook over gehoord'', vertelt Hancko bij ESPN. ''Tot nu toe heb ik geen aanbiedingen ontvangen. Er zijn veel geruchten, maar geen concrete aanbiedingen, dus op dit moment richt ik me daar niet op. Ik ben nu hier en ik ben klaar om hard te werken om beter te worden. Daar focus ik me nu op." De 25-jarige centrale verdediger ligt nog tot medio 2026 vast bij Feyenoord, waardoor de club hoog in de boom kan zitten bij eventuele onderhandelingen. Als hij blijft, gaat Hancko het komende seizoen met Feyenoord de Champions League in. "Dat is iets surreëels", laat de mandekker weten bij Rijnmond. "We willen daarin net zo voor de dag komen als in de Europa League, door te winnen en punten te verzamelen. Dat is waar we ons nu op focussen."

Bezig met laden …