Virgil van Dijk Cody Gakpo AC Milan LiverpoolImago

Arne Slot wint met Liverpool van AC Milan in de Champions League dankzij goal Virgil van Dijk en assist Cody Gakpo

Mart van Mourik17 sep 2024, 23:06
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2024, 23:06

Liverpool heeft dinsdagavond een klinkende overwinning geboekt in de Champions League. In de kraker tegen AC Milan bleek de ploeg van manager Arne Slot te sterk: 1-3. Onder meer Virgil van Dijk kwam tot scoren, terwijl Cody Gakpo een assist verzorgde.

Een flink aantal Nederlanders verscheen aan de aftrap van het topaffiche. Aan de kant van AC Milan kreeg Tijjani Reijnders een basisplek, terwijl Gakpo, Van Dijk én Ryan Gravenberch in de basis stonden bij Liverpool.

Het leek snel mis te gaan voor het team van Slot, dat al na drie minuten op achterstand kwam. Na een razendsnelle omschakeling was het Álvaro Morata die Pulisic bediende. Laatstgenoemde kreeg in de zestien veel tijd om uit te halen en deed dat succesvol: 1-0.

Twintig speelminuten later rechtten the Reds hun rug. Doelman Mike Maignan tastte mis na een vrije trap van Alexander Arnold-Trent, waardoor Ibrahima Konaté van dichtbij kon binnenkoppen: 1-1.

Daarmee was de ban gebroken voor Liverpool, dat nadien de overhand nam. Er werden veel grote kansen gecreëerd: Mohamed Salah raakte de lat, Diogo Jota stuitte van dichtbij op Maignan en de doelman van Milan redde ook op een inzet van Cody Gakpo.

De voorsprong werd uiteindelijk gevonden uit - opnieuw - een dood spelmoment. Van Dijk torende boven de Milanese defensie uit en knikte binnen uit de hoekschop van Konstantinos Tsimikas.

De beslissing viel halverwege de tweede helft, toen Liverpool wederom uitbrak. Gakpo haalde de achterlijn en zette de bal strak voor, waarna Dominik Szoboszlai de 1-3 binnentikte. Maignan moest het veld overigens geblesseerd verlaten, waardoor doelman Lorenzo Torriani zijn debuut maakte.