Arne SlotImago

‘Arne Slot ziet Real Madrid-aanvaller als mogelijke versterking bij Liverpool’

Siep Engelen12 aug 2024, 19:45
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2024, 19:45
Advertentie

Rodrygo gaat deze zomer mogelijk vertrekken bij Real Madrid, zo meldt Mundo Deportivo. De 23-jarige Braziliaan staat al langere tijd op de radar bij verschillende Premier League-clubs en de komst van Kylian Mbappé naar Real Madrid lijkt een vertrek van Rodrygo te vereenvoudigen.

Mbappé verruilde deze zomer na een lange transfersoap Paris Saint-Germain voor Real Madrid. Door de komst van de Fransman en de komst van Endrick heeft trainer Carlo Ancelotti nu tal van opties in zijn voorhoede.

Rodrygo kan daarvan de dupe worden, zo meldt Mundo Deportivo. In Spanje gaan nu de geruchten dat de Braziliaan Real Madrid zou willen verlaten, al wordt dat door zowel de mensen in zijn omgeving als de speler zelf ontkend.

Volgens Spaanse berichtgeving zijn er twee clubs die azen op de handtekening van Rodrygo. Eén daarvan is Manchester City, dat op zoek is naar een vervanger voor de naar Atlético Madrid vertrokken Julián Álvarez.

Door het vertrek van de Argentijn is er weer behoorlijk wat transferbudget vrijgekomen bij Manchester City. Manager Pep Guardiola zou al langere tijd hebben aangegeven ‘erg gecharmeerd’ te zijn van de kwaliteiten van Rodrygo en willen deze zomer een poging wagen hem naar Engeland te halen.

Ook het Liverpool van Arne Slot zou interesse hebben in Rodrygo, mocht hij inderdaad los te weken zijn bij Real Madrid. Eerder dit jaar deed Liverpool al een bod ter hoogte van 120 miljoen euro op de talentvolle aanvaller, maar dat bod werd resoluut afgewezen door De Koninklijke.

Rodrygo speelt sinds de zomer van 2019 bij Real Madrid, dat hem voor 45 miljoen euro van Santos overnam. Vorig seizoen speelde de 27-voudig international 51 duels voor de Spaanse landskampioen, waarin hij 17 goals maakte en 9 assists leverde.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …