voetbalzone

Arrestatie arbiter stelt Poolse bond voor probleem

26 mrt 2009, 10:55
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2009, 10:55
Advertentie
De tocht om schoon schip te maken in het aan corruptie onderhevige Poolse voetbal heeft opnieuw een slachtoffer geëist. De politie heeft een scheidsrechter gearresteerd die op het hoogste niveau actief is. Hierdoor staat de nationale voetbalbond van Polen voor een numeriek probleem.

De desbetreffende arbiter is de 196ste arrestatie die het Openbaar Ministerie sinds 2005 uitvoert inzake een grootscheepse onderzoek naar het illegaal gokken op wedstrijden in de nationale competitie. Door het wegvallen van deze leidsman heeft de Poolse bond nog slechts de beschikking over zeventien scheidsrechters die gekwalificeerd zijn om op een dergelijk niveau te mogen fluiten.

De reglementen schrijven echter voor dat er minimaal achttien personen moeten zijn die een wedstrijd onder hun hoede moeten kunnen nemen. Het is nog niet bekend hoe de bond deze situatie het hoofd gaat bieden. Tot op heden vatte het Poolse Openbaar Ministerie diverse personen bij de kraag om de corruptie in het voetbal tegen te gaan. Naast een divers aantal scheidsrechters, werden ook voetballers, clubbestuursleden en bondsleden verdacht van louche praktijken.
Bezig met laden …