voetbalzone

Arsenal claimt koppositie, Giroud schaart zich bij illuster rijtje 'Gunners'

Matthijs van Laar13 dec 2015, 15:26
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2015, 15:26
Advertentie

Mede dankzij een nieuw doelpunt van Olivier Giroud heeft Arsenal de koppositie in de Premier League heroverd. De Fransman opende de score bij Aston Villa en tekende daarmee voor zijn vijftigste Premier League-treffer in Londense dienst. Hij schaart zichzelf daarmee in een rijtje met Thierry Henry, Ian Wright, Robin van Persie, Dennis Bergkamp en Robert Pirès. Arsenal won uiteindelijk met 0-2 bij de laagvlieger en kan nu in alle rust afwachten hoe Leicester City het er maandag van afbrengt tegen Chelsea.

voetbalzone

Arsenal had de koppositie voor het grijpen, maar moest dan nog wel eerst ‘even’ winnen bij hekkensluiter Aston Villa. Waarom het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst zo groot is, werd al snel duidelijk. The Gunners hadden voor rust weinig te vrezen van het elftal van de Franse coach Remi Garde en namen al vroeg in de wedstrijd afstand. Theo Walcott werd onderuitgehaald in de zestien, waarna Olivier Giroud vanaf de stip zijn vijftigste competitietreffer in Londense dienst mocht maken.

Arsenal had kort daarop verder afstand kunnen nemen, maar dit keer had Giroud het geluk niet aan zijn zijde. Zijn kopbal werd op het laatste moment van de lijn gehaald. Op slag van rust zag Wenger tot zijn tevredenheid dat zijn ploeg de marge alsnog verdubbelde. Na een snelle counter vond Walcott de meegekomen Mesut Özil, die het overzicht behield en Aaron Ramsey een niet te missen kans bood: 0-2.

voetbalzone

De bezoekers uit Londen dacht daardoor op hun lauweren te kunnen rusten, maar dat bleek een misrekening. Aston Villa zette na rust alles op alles om de aansluitingstreffer te forceren en was daar ook een paar keer dicht bij. Rudy Gestede kon een kopbal net niet genoeg kracht meegeven en Scott Sinclair mikte net te hoog. Ook Leandro Bacuna was dreigend: de Nederlander mocht vrij doorlopen op links, maar ontbeerde de beheersing en schoot wild over.

Het gestuntel van zijn ploeg irriteerde Wenger zichtbaar. Hij bracht na ruim een uur spelen Alex Oxlade-Chamberlain en Kieran Gibbs in het elftal, waarmee de balans enigszins terugkeerde. Aston Villa bleef het wel proberen, maar slaagde er uiteindelijk niet meer in om de Londense afweer te slechten. Arsenal hield stand en schuift dankzij de drie punten op naar de koppositie in de Premier League.

Bezig met laden …