voetbalzone

Arsenal dolblij met derde keus: ‘Een goede deal op een goed moment’

Erik van Dam13 sep 2013, 18:20
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2013, 18:20
Advertentie

Arsenal-trainer Arsène Wenger is blij dat hij dit seizoen de beschikking heeft over drie Premier League-waardige doelmannen. Deze zomer besloten the Gunners om de 27-jarige Emiliano Viviano te huren van Palermo. Wenger kan nu met een gerust hart de rest van het seizoen ingaan. Hij wilde er zeker van zijn dat hij kon terugvallen op een goede sluitpost, wanneer er problemen zouden ontstaan.

/

“Viviano is naar ons gekomen nu hij op zijn top is. Het was een goede deal op een goed moment”, vindt Wenger. “We hebben er niet eens echt over na hoeven denken. Met twee beschikbare keepers voor de Premier League en alle andere competities waarin we uitkomen, vonden we dat we wat tekort kwamen. Soms komen er namelijk blessures opzetten en soms moet je een van je keepers rust geven.”

Wenger laat er geen misverstand over bestaan wie zijn eerste keus is onder de lat. “Dat is Wojciech Szczesny, tenzij ik anders besluit. Ze knokken uiteindelijk allemaal om de plek tussen de palen. Maar nummer een en twee zijn Szczesny en Lukasz Fabianski. Misschien ga ik later roteren”, aldus le Professeur. Fabianski is al jaren tweede keeper en zei deze week nog dat hij snakt naar veel speeltijd.

Bezig met laden …