voetbalzone

Arsenal dolgelukkig: ‘Misschien is dit dan ons geluksjaar in Europa’

Erik van Dam09 dec 2015, 22:34
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2015, 22:34
Advertentie

Arsenal stond voor een alles-of-niets-wedstrijd in Griekenland en kwam als winnaar uit de strijd in het duel met Olympiacos: het werd 0-3 dankzij een mooie hattrick van Olivier Giroud, die zijn club hoogstpersoonlijk naar de knock-outfase bracht. Trainer Arsène Wenger, die zijn club sinds het seizoen 2000/01 altijd liet overwinteren in de Champions League, haalde dan ook opgelucht adem na het laatste fluitsignaal.

voetbalzone

“Ik ben trots dat we hebben laten zien hoe consistent we kunnen zijn. Het eist dag in, dag uit een flinke inspanning”, sprak de trainer na afloop aan BT Sport. “We hebben weten te ontsnappen: misschien is dit dan ons geluksjaar in de Champions League. Als je kijkt naar de spelers met wie we het vandaag deden en de prestatie die we hebben neergezet, is het ronduit fantastisch”, jubelde le Professeur.

Arsenal begon de groepsfase met twee opeenvolgende nederlagen en werd vervolgens door velen afgeschreven. Daarna kwam een onverwachte overwinning op Bayern München, gevolgd door een riante nederlaag tegen de Duitsers. De laatste twee duels eindigden ieder in een 3-0 overwinning en daarmee redden the Gunners het vege lijf. “Was dit onze grootste ontsnapping ooit? Ja, ik denk het wel. Ik ben erg trots op dit team, we speelden de volmaakte wedstrijd. En niet alleen Olivier Giroud, ook al ben ik erg blij voor hem dat hij er drie maakte”, aldus Wenger.

Bezig met laden …