voetbalzone

Arsenal droomt van FA Cup na ruime zege op Everton

Thijs Post08 mrt 2014, 14:35
Laatst bijgewerkt: 08 mrt 2014, 14:35
Advertentie

Arsenal is goed op weg richting de eerste prijs sinds 2005. In dat jaar wonnen de manschappen van manager Arsène Wenger de FA Cup en die prijs behoort dit voetbaljaar weer tot de mogelijkheden. Arsenal rekende zaterdag namelijk af met Everton (4-1) en daardoor mogen the Gunners naar Wembley: de halve finales van de FA Cup worden namelijk in het nationale voetbalstadion gespeeld.

voetbalzone

Mesut Özil werd bij Arsenal binnengehaald als de verlosser, maar de voorbije weken lag de Duitser flink onder vuur. Özil presteerde minder, kreeg het verwijt dat hij te weinig meeverdedigde en maakte ook nog eens geen doelpunten. Zaterdag deed de van Real Madrid overgenomen spelmaker weer eens aan klantenbinding. In het eerste halfuur was Özil de beste man van het veld en hij bekroonde die goede fase met een treffer. Hij profiteerde van een pass van ploeggenoot Santi Cazorla en schoof de bal in de benedenhoek.

Het leek wachten op de 2-0. Aanvalsleider Yaya Sanoga zag een inzet gekeerd worden door keeper Joel Robles, Kieran Gibbs schoot naast en Joel tikte een mislukte voorzet van Bacary Sagna in een opmerkelijke actie tegen de lat. Everton, dat in competitieverband tegen Arsenal nog speelde op balbezit, loerde nu op de counter en dat strijdplan bewees na een halfuur zijn waarde.

voetbalzone

Uitstekend voorwerk van Ross Barkley werd aanvankelijk verprutst door Kevin Mirallas, die de bal helemaal verkeerd raakte toen hij op doel wilde schieten. Het ding belandde echter voor de voeten van Romelu Lukaku en voor de sterke Belg was het een koud kunstje om de bal over de lijn te tikken: 1-1. Het golfde op en neer: direct na de goal van Everton kreeg Arsenal weer enkele kansen, maar er vielen geen doelpunten meer voor de pauze.

Na rust ging het tempo wat naar beneden en grote kansen vielen er lange tijd niet meer te noteren. De hoofdrol werd opgeeist door Mikel Arteta, die in het verleden nog actief was bij Everton. Na een overtreding van Gareth Barry op Alex Oxlade-Chamberlain mocht de Spnjaard aanleggen voor een strafschop. Hij schoot de bal feilloos in de linker onderhoek, maar invaller Olivier Giroud liep te vroeg in en de strafschop moest opnieuw genomen worden. Dit keer ging de bal in de andere hoek: 2-1. In de slotfase kwam Arsenal pas echt los. Giroud tikte na goed werk van Sagna de 3-1 binnen en na een typische en fantastische ‘passing goal’ van Arsenal tekende Giroud ook voor 4-1.

Bezig met laden …