voetbalzone

Arsenal en United schieten weinig op met gelijkspel

Matthijs van Laar12 feb 2014, 21:38
Laatst bijgewerkt: 12 feb 2014, 21:38
Advertentie

Arsenal is er niet in geslaagd de koppositie weer over te nemen van Chelsea. The Gunners beten zich in het eigen Emirates Stadium stuk op Manchester United en blijven daardoor steken op één punt van de stadsgenoot. Robin van Persie maakte de negentig minuten vol bij de bezoekers en was twee keer bijzonder dicht bij een treffer, maar Wojciech Szczesny voorkwam dat de spits zich tot beul van zijn ex-club kon ontpoppen. Tottenham Hotspur lijkt de weg omhoog ondertussen langzaam maar zeker te vinden: de Londenaren wonnen met 0-4 bij Newcastle United.

voetbalzone

Arsenal - Manchester United 0-0
De eerste drie minuten van de ontmoeting leken een voorbode voor anderhalf uur spectaculair voetbal. Dat begon met een dot van een kans voor Van Persie, die profiteerde van een slippertje van Mikel Arteta en al na één minuut vrij voor Szczesny verscheen. De Poolse goalie van Arsenal bleef echter goed naar de bal kijken en voorkwam vroegtijdig leed. Niet veel later liet Jack Wilshere zich zien: de behendige dribbelaar van de thuisploeg leek op weg naar het doel, maar werd op het allerlaatste moment gedwarsboomd door Chris Smalling, die daarmee David De Gea het nodige werk bespaarde. Na de buitengewoon onderhoudende openingsfase zakte de wedstrijd echter in.

Arsenal had meestentijds balbezit, maar wist zich rond de zestien van United geen raad met die luxe en was nauwelijks in staat om De Gea te testen. Alleen Van Persie was nog een keer dreigend, maar na een goed kapbeweging toonde de spits zich veel te gehaast, waardoor zijn inzet afzwaaide richting de zijlijn. Na de onderbreking leken de gasten uit Manchester aanvankelijk de schroom iets van zich af te gooien. De spelers van Arsenal werden vroeger onder druk gezet en United had de eerste twintig minuten het meeste balbezit, maar kon evenals de thuisploeg in de voorste regionen weinig klaarspelen. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat verdediger Laurent Koscielny met een kopbal uit een hoekschop voor de meeste dreiging zorgde. De inzet werd echter van de lijn gehaald door Antonio Valencia.

In het laatste kwartier vloeiden de krachten bij beide teams weg, waarmee de ruimtes groter werden en de amusementswaarde iets hoger. Zo kwam Olivier Giroud een teenlengte tekort om een voorzet van rechts tot doelpunt te promoveren en raakte Van Persie met een steenharde kopbal, die nog werd aangeraakt door Szczesny, de lat. Het laatste woord was echter aan de thuisploeg: na een fraaie aanval belandde de bal bij Santi Cazorla, die Arsenal alsnog aan de drie punten dacht te helpen. Landgenoot De Gea voorkwam dat. Met een knappe reflex hield hij zijn doel schoon.

voetbalzone

Newcastle United - Tottenham Hotspur 0-4
Met Tim Krul, Vurnon Anita én Luuk de Jong bij de eerste elf hoopte Newcastle United een eind te maken aan een reeks van drie duels zonder overwinning. Het waren echter de bezoekers die in de openingsfase de lakens uitdeelden. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Emmanuel Adebayor een goede schietkans, maar Vurnon Anita voorkwam de 0-1. Een minuut later nam Paulinho het doel van Krul onder vuur. Die toonde echter zijn klasse en werkte de bal op fraaie wijze uit de hoek. Niet veel later zag de Oranje-goalie er minder gelukkig uit. Krul reageerde weifelend op een voorzet vanaf links en stelde zo Adebayor in staat om de score alsnog te openen. Het was echter wel weer aan onze landgenoot te danken dat het na 45 minuten nog altijd 0-1 stond. Met wederom een knappe safe hield hij Aaron Lennon namelijk van het scoren.

Kort na de hervatting moest Krul zich alsnog voor een tweede keer gewonnen geven. Opnieuw was Adebayor de aanstichter van het gevaar: het geplaatste schot van de Togolees werd nog wel knap gepakt door Krul, maar in de rebound kon Paulinho het leer alsnog eenvoudig binnenwerken. Daarmee zakte de moed de thuisploeg in de schoenen. Hugo Lloris hoefde zich nauwelijks te bekommeren om de onzichtbare aanvallers van Newcastle, waar dus ook De Jong geen potten kon breken. In de slotfase kregen the Magpies nog wel een goede kans om het duel alsnog even spannend te maken, maar Papiss Cissé kopte van dichtbij op het lichaam van Lloris in plaats van tegen het net. Tottenham vergrootte de marge daarna nog aanzienlijk. Eerst tekende Adebayor met een rake rebound voor de 0-3, waarna invaller Nacer Chadli de eindstand op 0-4 bepaalde.

Bezig met laden …