voetbalzone

‘Arsenal en Wenger behoren tot de wereldtop, dit is een droom die uitkomt’

Gijs Freriks03 sep 2013, 19:20
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2013, 19:20
Advertentie
/

De Engelse kranten stonden dinsdag vol met artikelen over Mesut Özil, maar Arsenal legde op de slotdag van de transfermarkt niet alleen de middenvelder van Real Madrid vast. The Gunners maakten ook melding van de komst van Emiliano Viviano, die op huurbasis overkwam van Palermo. De Italiaan moet in het Emirates Stadium de strijd aanbinden met Wojciech Szczesny.

Arsène Wenger kan naast de Pool ook nog beschikken over Lukasz Fabianski en de 27-jarige Viviano zal zich dus niet zomaar in de basis spelen. Daar is de zesvoudig international zich ook van bewust. “Fabianski is wat ongelukkig geweest met blessures en Szczesny is een geweldige doelman, maar ik ga hard werken om met hen te concurreren. Het voelde goed om voor Arsenal te tekenen, dit is een droom voor mij”, zegt Viviano tegen Sky Sports.

Viviano gaat voor het eerst een buitenlands avontuur aan. Eerder speelde hij voor onder meer Brescia, Bologna, Fiorentina en Internazionale. Voor laatstgenoemde club kwam hij overigens nooit in actie. “Het was makkelijk om voor Arsenal te kiezen, dit is één van de beste clubs ter wereld. Dit is een club met een fantastische historie en een boss die eveneens tot de wereldtop behoort. Dit is erg speciaal”, besluit Viviano.

Bezig met laden …