voetbalzone

Arsenal en West Ham volledig akkoord: Rice wordt duurste Brit aller tijden

Noel Korteweg05 jul 2023, 11:10
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2023, 11:10
Advertentie

Arsenal en West Ham United hebben een definitief akkoord bereikt over de transfer van Declan Rice. Dat melden David Ornstein van The Athletic en Fabrizio Romano. De twee clubs uit Londen hadden al overeenstemming bereikt over de transfersom, maar de laatste gesprekken gingen nog over de betalingstermijnen. Niets lijkt een overgang van Rice naar het Emirates Stadium nu nog in de weg te staan.

Arsenal gaat 116 miljoen euro betalen voor de 24-jarige aanvoerder van West Ham. Dat bedrag loopt middels ‘zeer haalbare’ bonussen nog op met ruim zes miljoen euro. De laatste gesprekken tussen de clubs gingen over de betalingstermijnen waarin Arsenal het bedrag zou overmaken. The Athletic meldt dat dat de komende twee jaar in drie termijnen gaat gebeuren. West Ham zette in eerste instantie in op een periode van anderhalf jaar waarin Arsenal de transfersom moest betalen.

Rice wordt deze week medisch gekeurd en zal, als de transfer definitief is afgerond, meerdere records verbreken. Zo wordt de rechtspoot de duurste Brit aller tijden en de grootste aankoop in de clubgeschiedenis van Arsenal. Jack Grealish was tot dusver de duurste Brit in de voetbalhistorie, nadat Manchester City in de zomer van 2021 ruim 118 miljoen euro voor hem betaalde aan Aston Villa. Nicolas Pépé, die in de zomer van 2019 voor 80 miljoen euro overkwam van LOSC Lille, was voorheen de duurste aankoop uit de clubhistorie van Arsenal.

Rice speelde de afgelopen jaren maar liefst 245 officiële wedstrijden voor West Ham. Daarin was hij goed voor 15 doelpunten en 13 assists. Ook groeide Rice uit tot een vaste waarde bij Engeland. Tijdens het uitgestelde EK van 2021 én het WK van 2022 was hij een reguliere basisspeler onder bondscoach Gareth Southgate. Het hoogtepunt van zijn nog prille carrière beleefde Rice begin juni, toen hij als aanvoerder van the Hammers in Praag de Conference League-beker mocht liften.

Bezig met laden …