voetbalzone

Arsenal fraait rentree Vermaelen op, Man United poetst zure smaak weg

Thijs Post25 okt 2011, 22:36
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2011, 22:36
Advertentie

Arsenal en Manchester United hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de Carling Cup, ook wel de League Cup geheten. The Gunners speelden met een veredeld tweede elftal maar wisten (na een 0-1 achterstand) wel te winnen van Bolton Wanderers, terwijl Manchester United geen moeite had met Aldershot. The Red Devils, zondag nog van het veld gepoetst door stadsgenoot Manchester City, versloegen de nummer vijftien uit de League Two met 0-3.

/

Arsenal – Bolton Wanderers 2-1
Arsenal kan blijkbaar ook goed presteren zonder Robin van Persie. The Gunners wonnen dinsdagavond in de vierde ronde van de Carling Cup van Bolton Wanderers. De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong door Fabrice Muamba. De aanvaller combineerde met Darren Pratley en schoot zelf raak. Binnen tien minuten waren de rollen compleet omgedraaid en de fans op het met 56.000 toeschouwers gevulde Emirates Stadium mochten Andrei Arshavin daarvoor bedanken.

Allereerst rondde de Rus een solo zelf af, drie minuten later stelde hij Chu-Young Park in staat om zijn eerste treffer te maken in het shirt van de Noord-Londenaren. Het doelpunt van de Zuid-Koreaan was bijzonder fraai: hij krulde de bal prima om Bolton-sluitpost Ádám Bogdán. Bij Arsenal, dat met elf andere namen speelde in vergelijking met het competitieduel met Stoke City van zondag, maakte Thomas Vermaelen zijn rentree in de basiself: de Belg droeg de aanvoerdersband en werd zes minuten voor tijd naar de kant gehaald. Nederlander Oguzhan Ozyakup kreeg bij Arsenal een kwartier speeltijd.

/

Aldershot - Manchester United 0-3
Liefhebbers van lower league football haalden hun hart op met het affiche Aldershot versus Manchester United, maar een stunt zat er voor de in de League Two opererende ploeg geen moment in. Na vijftien minuten lag de eerste tegen de touwen achter doelman Ross Worner: Ji-Sung Park zette de aanval op, combineerde met Tom Cleverley en liet Dimitar Berbatov het karwei afmaken: 0-1. Nog voor de onderbreking verdubbelde Michael Owen de score door een voorzet van Berbatov binnen te werken.

De toeschouwers op Recreation Ground zagen the Red Devils, 81 posities hoger in de Engelse voetbalpiramide, vlak na de pauze de derde treffer produceren. Met een geweldige knal via de onderkant van de lat, van ongeveer twintig meter, maakte Antonio Valencia aan alle onzekerheid (als die er überhaupt nog was) een einde. United, waar de gevestigde namen rust kregen van manager Sir Alex Ferguson, speelde het duel eenvoudig uit.

Bezig met laden …