Arsenal geeft strijd om kampioenschap niet op

Bart Kruyt19 mrt 2016, 14:39
Laatst bijgewerkt: 19 mrt 2016, 14:39

Arsenal is uitgeschakeld in de FA Cup en Champions League en hoopt het seizoen nog te kunnen redden door kampioen te worden. De achterstand op koploper Leicester City is nog wel behoorlijk, maar de ploeg van Arsène Wenger blijft dankzij een 0-2 overwinning bij Everton in ieder geval in de race. Danny Welbeck en Alex Iwobi waren de doelpuntenmaker voor the Gunners.

/

Op de overwinning viel weinig aan te merken, want Arsenal was simpelweg sterker dan Everton. Het duel begon direct leuk en binnen drie minuten hadden beide ploegen de paal al geraakt. Eerst was het Seamus Coleman die na een hoekschop de buitenkant van de paal raakte en niet veel later deed Welbeck namens de bezoekers hetzelfde. De supporters gingen er dus maar eens goed voor zitten en zagen Arsenal in de zevende minuut op voorsprong komen.

Het doelpunt van de gasten was prachtig. Mesut Özil combineerde met Alexis Sánchez, die Welbeck vrijspeelde met een heerlijk steekpassje en de spits doelman Joel Robles zag passeren. Voor een leeg doel kon Welbeck simpelweg niet meer missen. Everton moest daardoor al vroeg in de achtervolging, maar de thuisploeg kwam er niet aan te pas. Arsenal liet de bal gemakkelijker rondgaan en de defensie van de Londenaren gaf helemaal niets weg in de eerste helft.

/

Arsenal kreeg ook niet heel veel kansen, maar liep kort voor rust toch nog uit naar 0-2. Iwobi werd uit een counter diep gestuurd en benutte zijn snelheid, waardoor hij zijn eerste basisplaats in de Premier League kon bekronen met een treffer. Arsenal kon dankzij dit doelpunt met een goed gevoel aan de thee en in de tweede helft gebeurde er lange tijd weinig tot niets: Arsenal hoefde zich niet maximaal in te spannen om het inspiratieloze Everton van zich af te houden en had zelf niet veel zin om op zoek te gaan naar meer doelpunten.

Twintig minuten na de rust leken er toch even problemen te ontstaan voor Arsenal, toen Romelu Lukaku tegen David Ospina gleed en de doelman geblesseerd raakte. Het leek erop dat Ospina niet verder kon spelen, maar hij bleef toch op het veld staan en zag Phil Jagielka uit een hoekschop net over koppen. Het was de enige serieuze kans voor Everton, dat zich maar moet richten op de FA Cup: de ploeg van Roberto Martínez kan in de competitie niet veel meer bewerkstelligen, maar staat in het bekertoernooi in de halve finale. Daarin zal Manchester United of West Ham United de tegenstander zijn.