Arsenal geeft zeker lijkende overwinning uit handen bij Wigan

Bart Kruyt18 apr 2010, 16:36
Laatst bijgewerkt: 18 apr 2010, 16:36

Arsenal is er niet in geslaagd om weer aan te haken bij koploper Chelsea. De ploeg van Arsène Wenger leek, overigens zonder Robin van Persie, op een eenvoudige zege af te stevenen bij Wigan Athletic. Tien minuten voor tijd viel echter de aansluitingstreffer, waarna Wigan in de laatste minuten van het duel nog tweemaal wist te scoren (3-2). De achterstand van Arsenal op Chelsea blijft daardoor zes punten bedragen.

/

Het venijn van het treffen zat dus in de staart, maar ook het begin was vrij aardig. De eerste kans van het duel was voor Charles N’Zogbia, die volgens Engelse geruchten in de belangstelling zou staan van Arsenal, maar vervolgens namen de bezoekers het heft in handen. Arsenal dacht al snel recht te hebben op een strafschop maar kreeg die niet, voordat Nicklas Bendtner, Abou Diaby en Thomas Rosicky nog gevaarlijk werden. Het wachten was op de openingstreffer en die viel kort voor rust.

Bendtner speelde Walcott vrij, die zijn hoofd koel hield voor het doel van Chris Kirkland. De rechtsbuiten werd door twee verdedigers onder druk gezet, maar liet zich niet van de wijs brengen en schoot Arsenal op voorsprong. Direct na rust probeerden de gasten deze marge te verdubbelen en Diaby kreeg al snel een enorme kans, maar hij stuitte op Kirkland, die echter geen antwoord had op de inzet van Mickael Silvestre. Hij kopte uit een hoekschop raak.

De wedstrijd leek na deze treffer in het slot te zitten, maar Wigan gaf zich niet zomaar gewonnen. N’Zogbia kwam oog in oog te staan met Lukasz Fabianski maar wist de jonge goalie niet te passeren, voordat Ben Watson zijn geluk beproefde met een schot van afstand. Ook Hugo Rodallega zorgde nog voor gevaar, waardoor de aansluitingstreffer niet kon uitblijven. Watson werd gevonden door Victor Moses en tikte binnen.

De thuisploeg geloofde weer in een punt en kwam daar vlak voor het laatste eindsignaal al erg dichtbij. Uit een corner kopte Watson in, maar Samir Nasri stond op de doellijn en voorkwam een doelpunt. Het bleek echter uitstel van executie, want één minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd viel de 2-2 alsnog. Fabianski ging in de fout bij een hoekschop, bracht de bal op het hoofd van Titus Bramble en die profiteerde dankbaar. In de blessuretijd maakte N’Zogbia er ook nog 3-2 van, waarmee de comeback compleet werd gemaakt.