voetbalzone

Arsenal grijpt definitief naast Mudryk: Shakhtar accepteert bod van 100 miljoen

Sam Vreeswijk14 jan 2023, 20:42
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2023, 20:42
Advertentie

Mykhaylo Mudryk staat voor een verrassende transfer naar Chelsea. De 22-jarige linksbuiten van Shakhtar Donetsk leek lange tijd onderweg naar Arsenal, maar Fabrizio Romano meldt zaterdagavond dat Chelsea er met zijn handtekening vandoor gaat. Een bod van honderd miljoen euro is geaccepteerd door Shakhtar. Mudryk ondergaat zondag een medische keuring en tekent daarna een contract tot medio 20230.

Arsenal opende enkele weken geleden de jacht op Mudryk met een bod dat veertig miljoen euro bedroeg, waar nog twintig miljoen euro aan bonussen bovenop kon komen. Shakhtar gaf direct te kennen dat het bod ver onder de vraagprijs lag. De Oekraïense topclub verlangde honderd miljoen euro voor zijn steraanvaller. Het laatste bod dat Arsenal had gedaan bedroeg 95 miljoen euro inclusief bonussen.

Chelsea heeft de deal echter in een mum van tijd weten te kapen. Romano meldde zaterdagavond dat Mudryk binnen enkele uren in Londen zal arriveren om de details te bespreken. Eerder op zaterdag maakte de transferexpert al melding van de plotselinge inmenging van Chelsea. “Het bestuur van Chelsea is nu in Polen om een mondelinge overeenkomst te sluiten met Shakhtar over Mudryk en de deal te kapen”, tweette hij. “Het officiële bod bedraagt bijna honderd miljoen euro. Arsenal had tot dusver altijd de beste papieren."

Mudryk bevestigde zijn status als toptalent dit seizoen in de groepsfase van de Champions League, waarin hij tot drie goals en twee assists kwam in zes optredens. In de Oekraïense competitie scoorde Mudryk deze voetbaljaargang al zeven keer in twaalf optredens en bereidde hij nog eens zes treffers voor. Zijn contract bij Shakhtar loopt door tot medio 2026.

Bezig met laden …