Arsenal heeft derde stek in handen

28 apr 2008, 22:58
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2008, 22:58
Arsenal sluit het huidige seizoen minimaal als derde af. De ploeg van Arsène Wenger deed maandagavond zijn plicht bij hekkensluiter Derby County en maakt in theorie zelfs nog een kleine kans op de landstitel: 2-6.

De thuisploeg begon veelbelovend aan het duel, maar door slordig verdedigen gaf de laagvlieger de zoveelste wedstrijd uit handen. Darren Moore speelde de bal in de voeten van Robin van Persie, wiens voorzet eenvoudig door Nicklas Bendtner werd binnengetikt.

James McEveley scoorde enkele minuten later de gelijkmaker, maar Van Persie zorgde ervoor dat de bezoekers met een 1-2 stand de rust ingingen. De Rotterdammer ontsnapte aan de buitenspelval en volleyde op aangeven van Kolo Touré de bal in het net.

Na rust nam Arsenal definitief afstand. Emmanuel Adebayor scoorde driemaal, terwijl ook Theo Walcott op het scorebord verscheen. De jongeling sneed goed naar binnen en schoot de bal, geheel in de stijl van Thierry Henry, in de verre hoek achter Roy Carroll. Tussendoor bracht Robbie Earnshaw zijn ploeg op 2-3, maar zijn treffer mocht niet baten.

Met nog twee speeldagen te gaan heeft Arsenal zeven punten voorsprong op nummer vier Liverpool. De achterstand op koplopers Chelsea en Manchester United bedraagt vier punten. Arsenal speelt nog tegen Everton (thuis) en Sunderland (uit).