voetbalzone

Arsenal-icoon Ljungberg stopt met zoeken en beëindigt loopbaan

Bart Kruyt24 aug 2012, 13:50
Laatst bijgewerkt: 24 aug 2012, 13:50
Advertentie

Fredrik Ljungberg heeft zijn voetbalschoenen definitief opgeborgen. De middenvelder zat al sinds zijn vertrek bij Shimizu S-Pulse in februari zonder club en heeft besloten om de zoektocht naar een nieuwe club te staken. "Het klopt dat Fredrik heeft besloten om te stoppen. Hij heeft het me woensdag verteld", zei Lili Assefa, zaakwaarnemer van de Zweedse routinier.

/

De 35-jarige Ljungberg kan terugkijken op een mooie loopbaan, die zich vooral afspeelde bij Arsenal. The Gunners kochten de middenvelder in 1998 van Halmstad en Ljungberg bleef negen jaar in Noord-Londen spelen. Hij kwam tot 216 competitiewedstrijden voor de club en maakte deel uit van het elftal dat in 2003/04 ongeslagen kampioen van Engeland werd.

Ljungberg groeide bij Arsenal ook uit tot aanvoerder van de Zweedse nationale ploeg en kwam in totaal tot 75 interlands. Na zijn vertrek bij Arsenal speelde hij nog een jaar bij West Ham United, voordat hij nog bij Seattle Sounders, Chicago Fire, Celtic en Shimizu S-Pulse op de loonlijst kwam te staan. Zijn contract bij laatstgenoemde club werd in februari in onderling overleg ontbonden.

Bezig met laden …