voetbalzone

'Arsenal is mijn lievelingsteam, maar ook bij Bayern leef ik mijn droom'

Thijs Post09 dec 2013, 12:40
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2013, 12:40
Advertentie

David Alaba zette onlangs zijn handtekening onder een nieuw contract bij Bayern München. De 21-jarige linksachter, die wordt gerekend tot de beste spelers van de wereld op zijn positie, had wel degelijk aanbiedingen van andere clubs op zak. Hoewel Bayern München eigenlijk niet zijn droomclub is, peinsde de Oostenrijker er niet over om te vertrekken uit Zuid-Duitsland.

/

“Ik voel me al sinds mijn komst in 2008 geweldig, het is echt mijn tweede thuis geworden”, zegt de Oostenrijker in gesprek met de Duitse media. De 21-jarige verdediger gaat het dubbele van zijn huidige salaris verdienen, maar dat was voor hem niet het belangrijkste. “Geld heeft in mijn carrière altijd een bijrol gespeeld. Als dat het belangrijkste was, was ik vijf jaar geleden niet bij Bayern München gekomen. Het is de beste club ter wereld, dat is wat telt.”

Alaba verklapt vervolgens dat zijn droomclub een andere vereniging is. “Arsenal is een droom, dat is mijn lievelingselftal. Maar ook nu leef ik mijn droom. Op aanbiedingen van andere clubs ben ik na overleg met mijn vader en mijn zaakwaarnemer niet ingegaan”, klinkt het.

Bezig met laden …