voetbalzone

‘Arsenal is natuurlijk sterk genoeg, ook zonder Fàbregas’

Robert Smid16 aug 2011, 14:36
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2011, 14:36
Advertentie
/

Arsenal en Udinese beginnen woensdag aan één van de belangrijkste ontmoetingen van het seizoen. Beide ploegen willen maar al te graag het hoofdtoernooi van de Champions League bereiken, maar slechts één van de twee kan doorstoten naar het miljoenenbal. Trainers Arsène Wenger en Francesco Guidolin hebben in elk geval één ding gemeen: ze zijn allebei hun sterspeler kwijt geraakt.

Waar Cesc Fàbregas deze week definitief naar zijn oude liefde Barcelona vertrok, ging Alexis Sánchez al een maand geleden naar Camp Nou. Arsenal moet echter ook nog eens het geschorste duo Robin van Persie en Samir Nasri missen, waardoor de spoeling topspelers aan de Engelse kant wel erg dun wordt. “Dat zal echter niet al te veel voor ons veranderen”, stelde Guidolin op de officiële website van Arsenal. “Elke basiself van Arsenal staat bomvol met kwaliteit. ”

“Ja, het klopt dat ze wel heel veel sleutelspelers zullen missen tegen ons. Maar het blijft een feit dat ze een geweldige ploeg hebben. Ze hebben allemaal al ervaring in de Champions League, dus we weten dat het moeilijk zal worden. Als ik de tegenstander had mogen kiezen, dan had ik sowieso niet voor Arsenal gekozen. Het zal allemaal afhangen van wat wij in onze mars hebben. Wat ik van het vertrek van Fàbregas vindt? Ach, Arsenal is sterk genoeg, ook zonder Fàbregas.”

Bezig met laden …