voetbalzone

‘Arsenal is niet volwassen genoeg om echt mee te doen om de prijzen’

Erik van Dam13 feb 2016, 12:37
Laatst bijgewerkt: 13 feb 2016, 12:37
Advertentie
/

Barcelona neemt het in de achtste finales van de Champions League op tegen Arsenal en zal dus twee keer te maken krijgen met het team van Arsène Wenger. Rechtsback Dani Alves is onder de indruk van het spel dat de Londenaren op de mat leggen, maar denkt ook dat Arsenal niet volwassen genoeg is om echt prijzen te kunnen pakken.

“Omdat ze zo jong zijn missen ze soms de volwassenheid en ervaring die nodig is om het af te maken”, vertelt de Braziliaan aan The Times. “In de Premier League beginnen ze altijd goed, maar het kost ze meer energie om dat niveau vast te houden en prijzen te winnen. Ze spelen erg goed en staan tactisch ook goed. Er mist echter een mix van jeugd en ervaring.”

“De jonge spelers willen aanvallen maar er zijn ook momenten dat je een wedstrijd moet controleren”, sluit Alves zijn verhaal af. Arsenal en Barcelona ontmoeten elkaar op dinsdag 23 februari in Londen voor de eerste wedstrijd van het tweeluik. De return wordt drie weken later, op woensdag 16 maart, in het Camp Nou gespeeld.

Bezig met laden …