voetbalzone

'Arsenal kan nog altijd vier prijzen pakken en daar gaan we ook voor'

Peter Nusselder17 jan 2011, 12:47
Laatst bijgewerkt: 17 jan 2011, 12:47
Advertentie

Alhoewel het over ruim een week heel anders kan zijn, strijdt Arsenal nog altijd op vier fronten mee om een hoofdprijs. Woensdag wacht het tweede duel met Leeds United in de FA Cup, nadat er onlangs in Londen gelijk werd gespeeld, terwijl volgende week dinsdag voor eigen publiek de return in halve finale van de League Cup tegen Ipswich Town op het programma staat voor The Gunners.

/

“We gaan ervoor”, vertelt trainer Arsène Wenger op de officiële website van zijn club over de mogelijkheid om vier prijzen te pakken, “maar we zullen wel moeten blijven roteren”, weet de Franse oefenmeester. Arsenal heeft namelijk een overvol programma en komt tussen de twee bekerduels ook nog tegen Wigan Atletic uit in de Premier League. “Ons succes is afhankelijk van de wijze waarop de selectie zich kan focussen op de verschillende competities.”

In het eigen Emirates Stadium speelde Arsenal onlangs gelijk tegen Leeds (1-1), waardoor een replay noodzakelijk is om verder te komen in de FA Cup. “De timing is niet ideaal”, vindt Wenger, “maar dat ligt aan onszelf, want we hadden Leeds thuis al kunnen verslaan. Dat hebben we niet gedaan, maar ik zie niet in waarom we zouden moeten opgeven. We gaan daar voor de zege, het is belangrijk om er met een positieve instelling naartoe te gaan.”

Bezig met laden …