voetbalzone

Arsenal krijgt na 31 jaar nieuwe voorzitter: 'Ik weet dat hij de juiste man is'

Bart Kruyt14 jun 2013, 17:33
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2013, 17:33
Advertentie

Na 31 jaar krijgt Arsenal een nieuwe voorzitter. The Gunners maken op de website van de club bekend dat Peter Hill-Wood is teruggetreden, wegens gezondheidsproblemen. Hill-Wood, die in 1982 werd aangesteld als voorzitter van Arsenal, wordt opgevolgd door Sir Chips Keswick.

De 73-jarige Keswick zit sinds 2005 in het bestuur van Arsenal en is al zijn hele leven supporter van de Engelse topclub. "Ik vind het vervelend om Peter te zien vertrekken wegens problemen met zijn gezondheid", zei de nieuwe voorzitter van de club. "De Hill-Wood-familie heeft in de afgelopen jaren veel betekend voor Arsenal. Ik ben wel vereerd dat ik nu de nieuwe voorzitter ben en kijk er naar uit om de club naar nieuwe successen te leiden."

Hill-Wood's grootvader, Sir Samuel, en vader, Denis, waren de vorige voorzitters van Arsenal. Voor het eerst sinds 1927 (!) komt er nu een nieuwe naam aan het roer te staan bij de club. De 77-jarige Peter Hill-Wood kreeg vorig jaar te maken met een hartaanval en besloot daarom dat het tijd was om terug te treden. "Ik weet dat Sir Chips de juiste man is om de club verder te leiden", reageerde hij.

Bezig met laden …