voetbalzone

Arsenal krijgt verwacht nieuws te horen en moet de transfermarkt op

Bart Kruyt27 mei 2014, 18:45
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2014, 18:45
Advertentie

Als een verrassing komt het natuurlijk niet meer, maar Bacary Sagna zal Arsenal gaan verlaten. De vleugelverdediger beschikt over een aflopend contract in het Emirates Stadium en had eerder al aangegeven dat de kans groot was dat hij op zoek zou gaan naar een nieuwe uitdaging. Volgens Sky Sports heeft Sagna de clubleiding inmiddels laten weten dat hij definitief weg zal gaan.

voetbalzone

De 31-jarige Fransman had een aanbieding voor een nieuw contract op zak, maar heeft het voorstel naast zich neergelegd. Sagna speelde sinds 2007 voor Arsenal en kwam in totaal tot 284 officiële wedstrijden voor de club. In zijn laatste wedstrijd voor the Gunners pakte hij zijn enige prijs: door een zege op Hull City werd de FA Cup gewonnen.

Sagna schijnt zijn loopbaan te gaan vervolgen bij Manchester City, al ontkende hij maandag nog dat er al sprake was van een akkoord met de landskampioen. Arsenal gaat nu op zoek naar een nieuwe rechtsback en Serge Aurier van Toulouse (21) geldt als de belangrijkste kandidaat. In de wandelgangen worden verder nog heel wat alternatieven genoemd, onder wie ook Daryl Janmaat van Feyenoord.

Bezig met laden …