voetbalzone

Arsenal laat Japanse aankoop vertrekken naar VfB Stuttgart

Yanick Vos26 aug 2016, 14:14
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2016, 14:14
Advertentie
/

Takuma Asano is de nieuwste aanwinst van VfB Stuttgart. De 21-jarige Japans international werd deze zomer door Arsenal overgenomen van Sanfrecce Hiroshima. De aanvaller kreeg in Engeland echter geen werkvergunning waardoor hij niet in actie mocht komen voor de ploeg van manager Arsène Wenger. Hij vertrekt nu op huurbasis naar de Bundesliga.

Asano meldt zich pas na de interlandperiode bij zijn nieuwe club. Hij speelt eerst met Japan de WK-kwalificatiewedstrijd tegen de Verenigde Arabische Emiraten en op 6 september tegen Thailand. Daarna gaat hij aan de slag bij Bayer Leverkusen, waar hij gaat spelen met rugnummer 11. “Takuma completeert onze voorhoede”, zegt sportief directeur Jan Schindelmeiser op de clubwebsite. “Hij is gevaarlijk voor het doel, technisch vaardig en snel.”

De Japanner is op zijn beurt blij met zijn tijdelijke werkgever. “Ik kijk er naar uit om te spelen voor VfB Stuttgart. Veel Japanse voetballers hebben ervaring in de Bundseliga en hebben daar mooie ervaringen meegemaakt. Ik hoop dat ik met mijn kwaliteiten kan bijdragen aan het bereiken van de doelstellingen van de club.”

Bezig met laden …