voetbalzone

Arsenal laat Real Madrid en Bayern schrikken: vraagprijs bedraagt 88 miljoen

Jonathan van Haaster14 jun 2023, 17:44
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2023, 17:44
Advertentie

Arsenal heeft zich gemeld in de strijd om Kai Havertz, zo verzekert journalist David Ornstein van the Athletic. Arsenal heeft zijn interesse in de Duitser in de laatste dagen geïntensiveerd en hoopt Bayern München af te troeven. Transfermarktexpert Fabrizio Romano voegt daaraan toe dat Chelsea bereid is zich enigszins flexibel op te stellen. De initieel verlangde transfersom, omgerekend ruim 87 miljoen euro, is Arsenal te gortig. Het eveneens geïnteresseerde Real Madrid wil vooralsnog niet verder gaan dan 58,5 miljoen euro.

Arsenal heeft zich inmiddels bij Chelsea gemeld om Havertz over te nemen. De linkspoot, die open staat voor een transfer naar het Emirates Stadium, ligt nog tot medio 2025 vast op Stamford Bridge. Chelsea heeft daardoor de kaarten in handen, maar het bedrag van ruim 87 miljoen euro is Arsenal te gortig. Naast the Blues heeft Arsenal ook al contact opgenomen met Havertz zelf. Net als Arsenal en Real Madrid toonde ook Bayern München bovengemiddelde interesse in de 24-jarige aanvaller annex middenvelder, die vooral speelt als schaduwspits. Arsenal lijkt momenteel echter de beste papieren te hebben.

Bayern heeft op het oog wel een belangrijk voordeel en dat is dat Thomas Tuchel aan het roer staat in de Allianz Arena. De oefenmeester was eerder werkzaam bij Chelsea en had toen ook de leiding over Havertz. Na het ontslag van Tuchel bij de Londenaren scheidden de wegen tussen de speler en trainer. Chelsea zelf hoopt het contract van Havertz nog altijd te verlengen, maar of het daar daadwerkelijk van komt is de vraag. De club hoopt anders een 'acceptabele prijs' te ontvangen voor zijn speler. In 2020 betaalde Chelsea nog 80 miljoen euro aan Bayer Leverkusen voor Havertz.

Havertz liet in het afgelopen seizoen geen al te beste indruk achter. De 35-voudig international kwam tot negen treffers en een assist over alle competities. Begin juni kwam het nieuws naar buiten dat Bayern niet de enige club was met interesse in de technicus, die sinds 2020 het shirt van Chelsea draagt. Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti is namelijk bijzonder gecharmeerd van de speler, zo maakte transfermarktexpert Fabrizio Romano bekend. Volgens de Italiaanse journalist wil de Koninklijke in ieder geval voorlopig niet verder gaan dan 58,5 miljoen euro, waardoor Arsenal de beste papieren lijkt te hebben.

Bezig met laden …