voetbalzone

Arsenal-legende heeft genoeg gezien: 'Dit team gaat geen kampioen worden'

Bart Kruyt28 feb 2016, 20:10
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2016, 20:10
Advertentie

Arsenal verloor op zondag met 3-2 van Manchester United en zag de achterstand op koploper Leicester City oplopen tot vijf punten. Ook Tottenham Hotspur, dat van Swansea City won, laat the Gunners achter zich. Volgens Thierry Henry heeft Arsenal zichzelf lelijk in de voet geschoten en kan de titel voor dit seizoen wel vergeten worden.

/

“Ik denk niet dat dit gebeurd zou zijn toen ik nog bij Arsenal speelde”, vertelde Henry aan Sky Sports. “Er gebeurden wel dingen in mijn tijd, we verloren met 6-1, maar wij waren een gewond team toen we naar Old Trafford kwamen. Dit was geen wedstrijd van een team dat kampioen wil worden. Als een Arsenal-fan kijk ik er zo naar; heeft het team genoeg laten zien om kampioen te kunnen worden? Dat denk ik niet. Het enige positieve is dat ze nog in de titelrace zitten, verder waren ze op alle gebieden de slechtste.”

De Fransman was wel te spreken over het jonge talent Marcus Rashford, die met twee doelpunten wederom een hoofdrol opeiste: “Wat ik zo goed vind aan hem, behalve de doelpunten natuurlijk, zijn zijn bewegingen. De manier waarop hij de bal vasthoudt, daar spreekt gretigheid uit. Zijn inzicht, hij duikt op voor het doel, hij blijft rustig en schuwt ook het vuile werk niet. Het draait niet alleen om de doelpunten. Hij is de enige die kan laten zien dat hij het kan volhouden, maar ik vind zijn spel fantastisch.”

Bezig met laden …