voetbalzone

Arsenal legt talentvolle Duitser na acht wedstrijden al langer vast

Erik van Dam28 okt 2013, 12:42
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2013, 12:42
Advertentie

Arsenal heeft veel vertrouwen in Serge Gnabry. De achttienjarige middenvelder annex vleugelspeler kwam in 2011 op zestienjarige leeftijd binnen bij de Engelsen en speelde inmiddels acht keer in het eerste elftal. De jonge Duitser heeft de technische staf echter al overtuigd van zijn meerwaarde en is voor zijn inspanningen beloond: Gnabry heeft zijn handtekening mogen zetten onder een nieuw, meerjarig contract.

/

Arsenal bevestigt de contractverlenging maandag via de officiële kanalen. Het plukte Gnabry, zoon van een Ivoriaanse vader en een Duitse moeder, drie jaar geleden voor ongeveer 100.000 euro weg uit de jeugdopleiding van VfB Stuttgart. Hij mocht de overstap echter pas op zijn zestiende maken en arriveerde dan ook in 2011 echt in Londen. In de jeugdelftallen waarin hij speelde ontwikkelde hij zich gestaag.

Vorig seizoen mocht de jeugdinternational van Duitsland voor het eerst meedoen bij het team van Arsène Wenger: die liet hem invallen in een League Cup-wedstrijd tegen Coventry City. Later volgden ook optredens in de competitie, Champions League en nog eens in de League Cup. Dit seizoen mocht Gnabry al tweemaal in de basis beginnen in de Engelse competitie. Tegen Swansea City maakte hij zijn eerste doelpunt.

Wenger heeft hoge verwachtingen van de tiener, zegt hij maandag. “We hebben hem aangetrokken, omdat ik denk dat hij een grote speler kan worden. Hij is er bijna en strijdt al mee om een basisplaats in de Premier League. Hij is technisch, heeft power, kan afronden en een eindpass geven”, somt de Franse trainer op. “Aanvallend is hij sterk en ik denk dat hij een geweldige speler kan worden voor Arsenal.”

Bezig met laden …