Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel

Laatste update:

Arsenal heeft zondag gedaan wat het moest doen in de Engelse titelstrijd. In de North London derby met stadgenoot Tottenham Hotspur toonden the Gunners zich zeer effectief met de kansen, en werd het 2-3. Zo komt Arsenal met nog drie speelronden te gaan op 80 punten, vier punten los van nummer twee Manchester City. The Citizens komen later op de dag zelf nog in actie.

Met nog maar een paar speelronden te gaan begeeft de Engelse titelstrijd zich op het absolute hoogtepunt. Arsenal, Manchester City en Liverpool stonden vóór zondag op maximaal twee punten van elkaar, met Arsenal – al had het een duel meer gespeeld dan City – als voorlopig lijstaanvoerder.

Puntenverlies in het Tottenham Hotspur Stadium had dus de doodsteek kunnen betekenen voor de manschappen van Mikel Arteta. Dat besef leek volop aanwezig te zijn.

Al in minuut dertien dacht Kai Havertz the Gunners op voorsprong te zetten. De Duitser werkte binnen na goed voorbereidend werk van Martin Ødegaard, alleen stond laatstgenoemde daarbij buitenspel. Twee minuten later was het alsnog raak. Pierre-Emile Højbjerg kopte de bal bij een hoekschop van Bukayo Saka ongelukkig achter zijn eigen doelman, die de brilstand nu wél van het scorebord zag verdwijnen: 0-1.

The Spurs raakten echter niet in de war van de achterstand. Ze waren al de voetballende ploeg, en dat bleef onveranderd. Halverwege het eerste bedrijf dacht Micky van de Ven – zoals gewoonlijk basisklant – Tottenham op gelijke hoogte te zetten, maar na een VAR-check ging het feestje van de Oranje-international niet door. Saka kon even later wél juichen.

Terwijl Tottenham aan de overkant nog schreeuwde om een penalty na een vermeende overtreding, werd de aanvaller weggestuurd door Havertz. Saka controleerde, legde Van de Ven in de luren, en mikte in de verre hoek langs Guglielmo Vicario: 0-2. Havertz tilde de marge nog voor rust naar drie. Weer was het een dood spelmoment: de Duitser kopte raak uit een hoekschop van Declan Rice.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Arsenal, tot David Raya halverwege de tweede helft plots kortsluiting kreeg. De Arsenal-goalie chipte de bal recht in de voeten van Cristian Romero, die alleen nog maar een hoek hoefde uit te kiezen: 1-3. Daarop sloeg de paniek toe bij the Gunners. Ze gaven Tottenham vlak voor tijd zelfs de gelegenheid nog dichterbij te komen.

Heung-min Son mocht aanleggen voor een strafschop na een charge van Rice. De Zuid-Koreaan ging achter het leer staan en liet Raya kansloos: 2-3. Tottenham ging nog op jacht naar meer, maar Arsenal wist het verder dicht te houden. Arteta en consorten zullen met argusogen naar Nottingham - City kijken, waar om 17.30 uur wordt afgetrapt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je kan echt zien hoe afhankelijk Arsenal is van Odegaard. Tweede helft speelde hij zwak en Arsenal dus ook. Dit terwijl ik het idee had dat er de tweede helft meer te halen was. Raya en Rice allebei heel ongelukkig, kan je overkomen en gelukkig komen we er mee weg.

28 april 2024 om 17:40

Ik vond Arsenal juist erg goed spelen in de tweede helft tot Raya die enorme fout maakte.. 1ste helft vond ik Spurs juist beter, al creëerden ze niks.

28 april 2024 om 19:13

Meer balbezit betekend niet beter. Arsenal liet ze komen en dat werkte. Ze deden het goed in de eerste helft, maar alles behalve beter.

Ze maken het onnodig spannend. Maar de drie punten alsnog binnen. Dat telt. Vier wedstrijden in twee weken gespeeld en Spurs was 15 dagen vrij.
Slecht gespeeld en toch een goede resultaat. Dat gebeurt bijna nooit bij Arsenal. Met geluk gewonnen als je het mij vraagt. Nu hopen op een wonder van Nottingham.

28 april 2024 om 19:24

Slecht gespeeld? Ik vond Arsenal heel goed spelen. Eerste helft weet je dat Spurs vol gaat drukken en daarom lieten ze de bak aan Spurs om zelf te counteren. Dit werkte prima, omdat Spurs niet de kwaliteit heeft om een laag blok van een team als Arsenal kapot te spelen.

Tweede helft was Arsenal heer en meester, totdat Raya een enorme blunder maakt. Daarna maken ze het onnodig spannend met die ongelukkige overtreding van Rice in de 16.

Sidenote: van de Ven stond vanaf de 55e minuut alleen achterin omdat Romero als tweede spits ging spelen en domineerde nog steeds keihard. Heeft minimaal 3 counters met zijn snelheid eruit gehaald die anders 100% tot een doelpunt hadden geleid.

28 april 2024 om 20:47

Arsenal verdedigt laag omdat ze er anders niet uitkwamen. Plan A is altijd om de boel te controleren en balbezit te hebben.
Spurs kreeg naar mijn mening ook te veel kansen. Tweede helft begonnen ze wel goed tot die fout van Raya. Daar ben ik het wel mee eens.

29 april 2024 om 10:11

Af en toe moeten onze aanvallers ook een betere inschatting maken op wanneer ze wel of wanneer ze niet egoïstisch moeten zijn. Het kan niet altijd perfect gaan natuurlijk, maar ik zie vaak dat wij ook kansen verkleinen door op verkeerde momenten op goal te gaan schieten. Gisteren ook Trossard, Havertz en Saka een aantal keer. Goede counter, maar niet vrij genoeg staan om echt een goed schot op goal te kunnen produceren. Dan is afleggen altijd de betere optie, aangezien een aantal keer juist een medespeler best wel een vrije schietkans had.

Nou denk ik dat zoiets met ervaring ook nog komt. Al zou bijvoorbeeld Trossard toch ervaren genoeg moeten zijn daarvoor lijkt mij. Misschien nog net iets te graag zelf willen scoren op zo'n moment.

Romero echt de enige van Spurs die bij Arsenal mee zou kunnen.

28 april 2024 om 17:18

Jep prima speler voor het bankje warm te houden

28 april 2024 om 17:18

Mm ontloopt Gabriel niet zo veel hoor.

28 april 2024 om 17:24

@Damsterdam - Gabriel is dit seizoen samen met van Dijk de beste verdediger van de Premier League.

28 april 2024 om 17:44

En Romero is ook een van de beste?

28 april 2024 om 19:16

Lol, Romero 1 van de beste. Niveau Maguire, Botman, Sarr etc. Niets mis mee, want dat zijn goede verdedigers. Gabriel is van Wereldklasse en sinds zijn komst de beste verdediger van Arsenal. Dit jaar zeker wel top 2 in de league.

28 april 2024 om 19:39

Haha wat een onzin. Romero is echt veel beter dan die namen. Gabriel is ook heel goed.

29 april 2024 om 09:31

Gabriel en Saliba zijn echt wel een stuk beter dan Romero hoor. Die man heeft zoveel overtredingen, kaarten nodig. Daarnaast ook nog eens zo nu en dan kortsluiting bij hem...

Romero is beter dan Botman en Maguire, maar duidelijk minder dan Saliba, Gabriel, Virgil, Aké, Dias, Stones etc. Dat zijn wel de beste in de BPL.

29 april 2024 om 13:24

4 gele kaarten dit seizoen?

29 april 2024 om 13:35

6 gele en 1 rode, wat ook een pingel tot gevolg had.

Hij is beter dan Maguire en Botman, maar zeker niet 1 vd beste in de PL, hangt daar tussenin.

28 april 2024 om 17:25

Voor op de bank ja

28 april 2024 om 20:43

Blind paard mag op het bankje zitten

Lekkere overwinning, maar dankzij Raya werd het nog spannend. Ik weet echt niet wat de intentie was van die pass. De bal naar een medespeler stiften? Schandalig. Vond ons echt niet goed spelen, maar gelukkig waren we de eerste helft erg efficient. Nu rustig kijken of Nottingham het City lastig kan maken al verwacht ik weinig problemen voor City

28 april 2024 om 17:30

Kun je mij vertellen waarom Raya speelt ipv Ramsdale? Raya beter met de voeten, maar Ramsdale is toch gewoon een betere keeper? (En trouwens ook niet zo heel slecht in het voetballende gedeelte).

28 april 2024 om 17:37

Zoals je zelf al zegt is Raya velen malen beter dan Ramsdale in het mee voetballen. Ramsdale heeft ook zelf aangegeven hier niet echt comfortabel mee te zijn. Het is ook niet zo dat Ramsdale nooit fouten maakt zoals Raya vandaag had. Ramsdale maakte in zijn laatste pot tegen Brentford die hij speelde nog een behoorlijke blunder waar een doelpunt uitviel.

28 april 2024 om 17:49

@Jari-Gunner. Dat vergelijk is niet helemaal eerlijk natuurlijk. Dat is 1 wedstrijd die Ramsdale mocht keepen dit seizoen. Ritme is voor een keeper ook best belangrijk. Raya is vooral beter in de korte passing. Maar qua "blunders" heeft Raya er dit seizoen ook al genoeg hoor. Sterker nog, daar zit absoluut geen verschil in. Vorig seizoen werd Ramsdale afgemaakt vanwege een zwakke pot tegen Liverpool. Voor wat dat betreft kun je precies hetzelfde met Raya doen. Het verschil is dat Raya vaker ermee weg komt omdat zijn teamgenoten de overwinning over de streep trekken. Daar heeft Raya simpelweg geluk mee.

Raya moet wat mij betreft wel echt gaan verbeteren in bepaalde aspecten. Voor nu zie ik in hem niets meer dan een Claudio Bravo bij City: beter bij de speelstijl passende keeper, maar kwalitatief gezien wacht je op een Ederson om daarna hem te vervangen.

28 april 2024 om 17:57

Eens. Maar ik zie snel alweer Arsenal fans om Ramsdale roepen wie minder in het spel van ons past. Vandaar mijn reactie.

28 april 2024 om 18:21

Raya was vandaag weer erg goed. Die blunder kan natuurlijk niet maar was ijzersterk in de lucht, alles klem vast

28 april 2024 om 18:55

Die Raya is een onruststoker 1e klasse, bij elke voorzet van de zijkant staat hij verkeerd gepositioneerd vandaag ook weer, gelukkig ging die kopbal van Romero op de paal. Pakt echt nooit een onhoudbare bal, waarmee hij punten red. Het is of een 6 of een blunder.

28 april 2024 om 19:19

Hij is 1 van de zo niet de beste voorzet pakker van de PL? Dat hij een iets mindere lijn keeper is klopt verder wel.

29 april 2024 om 10:14

Ah zo, dan snap ik het wel Jari-Gunner. Al vind ik persoonlijk dat ook wel overdreven wordt hoe erg Ramsdale ''niet in ons spel past''. Ik vind in ieder geval dat er geen eerlijke vergelijking gemaakt wordt tussen Raya en Ramsdale over het algemeen. In de vergelijking is het altijd: Raya is geweldig aan de bal en Ramsdale is dramatisch aan de bal. Dat is in mijn optiek onzin. Raya is niet geweldig aan de bal, maar gewoon goed. En Ramsdale is niet dramatisch aan de bal, maar gemiddeld. Het zicht simpelweg dichter bij elkaar dan velen doen voorkomen.

29 april 2024 om 13:38

Nee Jackie, het ligt niet dicht bij elkaar, want Raya brengt veeeeel meer rust achterin. Die brainfart die Raya gisteren had had Ramsdale vaker dan Raya nu. Het is duidelijk dat er genoeg mensen zijn met een voorkeur voor Ramsdale en hem blijven verdedigen en Arteta erop aan blijven pakken, maar feit is dat Raya de gouden handschoen gaat pakken en we defensief ontzettend gegroeid zijn sinds Raya volledig geïntegreerd is. Jammer voor Ramsdale, ben fan van hem, maar objectief bezien gaat het met Raya beter. Het is alleen lastig kijken als je een voorkeur hebt voor 1 vd 2 en dat blijkt uit meerdere reacties als Raya weer een fout maakt. Ik zie zelfs iemand zeggen dat Raya alleen keept omdat ie Spaans is, het moet echt niet zotter worden..

Die Havertz is toch echt helemaal een andere speler geworden bij Arsenal. Begint echt de Havertz van Leverkusen te zijn, sierlijke speler

28 april 2024 om 17:20

Moet gewoon in de spits spelen vind ik.

28 april 2024 om 17:44

Dan krijg je weer de Havertz van Chelsea en daar schiet je geen reet mee op.

28 april 2024 om 17:58

Schijnbaar wel want havertz speelt al lange tijd erg succesvol in de spits

28 april 2024 om 19:18

Schiet je geen reet mee op? Als je een beetje oplet kan je merken dat hij juist in de spits heel goed speelt. Denk je trouwens dat in de spits spelen bij Chelsea en in de spits spelen bij Arsenal hetzelfde is, hou s op.

Dit was een potentiële bananenschil! Gelukkig overleefd, nu hopen op dat city vnv punten laat liggen. Hopen op dat Arsenal eindelijk een keer weer de titel pakt!

Aan dit soort wedstrijden merk je toch wel dat Arsenal gegroeid is sinds vorig seizoen. Denk niet dat ze City voorblijven maar het gaat nog spannend worden.

Gunners: gefeliciteerd met deze overwinning.

Uiteindelijk terechte overwinning van Arsenal, want die kwamen zo snel 0-3 voor. Eerste helft heeft Spurs volgens mij geen een keer op doel geschoten.
Dat - niet geheel verrassend - door een arrogante fout van Raya de spanning terugkwam én Son de terechte penalty binnenschoot hield de verdediging stand zoals het de gehele wedstrijd hield.
Duidelijk is wel dat Spurs gevaarlijker is met Son vanaf de zijkant en Richarlison gewoon in de spits moet staan.

28 april 2024 om 17:24

Bal op de paal, afgekeurde goal gemist? Arsenal 3 goals met 2 schoten op doel en 35% balbezit

28 april 2024 om 17:43

Bal op de paal was een kopbal van Romero en het schot op doel werd afgekeurd. 0 schoten dus op doel. Balbezit zei de eerste helft niet veel, omdat Arsenal 0-3 voor kwam.

28 april 2024 om 18:02

Nee maar Spurs had wel degelijk grote kansen.

28 april 2024 om 21:22

Spura had geen 1x een uitgespeelde kans gecreëerd het waren schoten van afstand en blinde voorzetten de 16 in gooien.

28 april 2024 om 17:28

En jij bent een spurs fan?? Spurs de hele wedstrijd de betere. Een gelijkspel was zeer terecht geweest. Spurs heeft het zelf verspeeld door zo amateuristisch bij de corners te verdedigen.

28 april 2024 om 17:37

xgro

Hij is een Spurs fan die tenminste objectief naar een wedstrijd kan kijken i.t.t jij.

28 april 2024 om 18:02

@xGro
Ja en realistisch.

Spurs had weinig hoop aan het begin van de 2e helft en echte kansen blijven uit. Dankzij Raya kwam de hoop terug.
Spurs was niet heel de wedstrijd de betere. Wel meer balbezit, maar daarmee win je geen wedstrijden.

28 april 2024 om 18:05

Zegt een Arsenal fan haha. Ik bekijk het juist objectief. Ik ben van beide geen fan en spurs verdiende het zeker niet om te verliezen.

28 april 2024 om 19:16

xgro

Zou ik ook zeggen als ik niets zinnigs te melden heb. Arsenal heeft verdiend gewonnen en er is helemaal niets wat jij eraan kan doen.

28 april 2024 om 19:20

De betere? Gelijkspel terecht? Pfoe, die Postekoogloe heeft voor een sterk staaltje omdenken gezorgd.

28 april 2024 om 17:35

Wat Spurs vooral moet doen is leren hoe ze standaardsituaties moeten verdedigen. Hoe kan het bijvoorbeeld dat White daar gewoon ongehinderd zijn gang kan gaan om Vicario het leven zuur te maken zonder dat er een verdediger van Spurs bij komt staan om hem daar weg te houden?

28 april 2024 om 17:40

Gebeurt het hele seizoen al. Bij geen enkele keeper in de PL levert dit problemen op, behalve bij Vicario. Moet zich eens vermannen en die 5 meter opeisen. Staat er te schutteren als een onervaren jongeling

28 april 2024 om 17:39

Waar heb je het over man? Romero had in zijn eentje al 4 keer kunnen scoren. Sonny die een een op een kans verpest.

We hebben gewoon 3 goals weggegeven, het is om gek van te worden. Heel leuk dat Vicario dit seizoen goed keept, maar bij de corners staat hij er als een kleuter bij. Zelfs bij windkracht 1 legt hij het al af.

Voor de 2-0 werd Kulu gewoon geraakt en is het een penal, dan kom je op 1-1 en is het een hele andere pot.

Dat Richarlison in de spits moet staan is duidelijk, want we hebben menig aanval nu waar er totaal niemand in de 16 staat. Ik zou Son zelfs uit de basis halen, want los van zijn goals voegt hij he-le-maal niets toe. Is afschuwelijk slecht in de passing, kaats en daarnaast laat hij zich net als Harry uit de spits zakken. Hij is alleen dreigend in de afwerking en zodra je hem diep kan sturen. Ik ben er niet rouwig om als we hem verkopen deze zomer.

Hopelijk gaan we ook vaker met Kulu op de 10 spelen en laten we Maddison een linie zakken. Kulu op rechts kan niet in dit systeem, dat is nu ook wel duidelijk.

Kijk ook de XG nog even, spreekt ook boekdelen.

28 april 2024 om 17:42

xG maakt niet uit als je geen corners kan verdedigen. En de goal van Hojbjerg telt als een xG van 0 omdat het een eigen goal is. Het is echt wel heel apart dat Ange denkt dat hij geen trainer nodig heeft voor standaardsituaties, kijk naar wat Jover heeft gedaan bij Arsenal.

28 april 2024 om 20:31

Wauw jij vond dat echt een penalty? Dat is buiten de 16 ook geen overtreding hoor.

29 april 2024 om 09:35

Lol. Als jij die struikelpartij van Kulusevksi een penalty vind, dan kan ik je hele post eigenlijk al niet meer serieus nemen.

Arsenal ruim verdiend gewonnen. Spurs was gewoon vrij pover. Maddison die weer in een derby verstoppertje speelt. Zogenaamd één van de beste aankopen dit seizoen, maar na het goede begin is hij toch aardig ingekakt na zijn blessure(s).

Heel apart ook dat een Bissouma en Sarr gewoon op de bank zaten voor een Hojbjerg.

Raya kerel je bent mij een jaar van mijn leven schuldig. Havertz weer geweldig. Ik snap wel dat ze bij Arsenal erover nadenken om volgend seizoen nog geen spits te kopen. Volgende week wil ik gewoon normaal winnen van Bournemouth.COYG!

Als City 1x gelijk speelt en derest wint net als Arsenal telt dan doelsaldo?

28 april 2024 om 17:25

Volgens mij wel, maar of dat het is, of onderling resultaat, maakt niet uit. Beiden zijn in voordeel Arsenal.

28 april 2024 om 17:25

Ja. Eerst doelsaldo, dan aantal doelpunten voor en dan onderling resultaat.

Was dat geen rood voor Richarlison op het einde? Hij loopt head first bewust tegen een Arsenal speler aan. Gaat daarna nog zelf janken en boos doen ook.

28 april 2024 om 17:27

Gabriel heeft toch ook alleen maar oog voor het opvangen en niets anders? Rood zou wel heel gek zijn.

28 april 2024 om 17:30

Ik had t niet goed gezien met mn brakke stream. Ik dacht dat ik Richarlison bewust op Gabriel zag aflopen en tegen m aan rennen. Het leek vanuit dat ene beeld echt zinloos.

28 april 2024 om 18:29

Richarlison is dan ook wel een gluiperd dus ik snap je initiële reactie wel!

Werd heel spannend op het eind maar toch gewonnen. Raya heeft zich een beetje kunnen herpakken door belangrijk saves te maken.
Nog 3 finales. Hopelijk kan Tottenham over twee weken Arsenal een grote dienst bewijzen wtegen City want zelfs Bournemouth is in goede doen.

Hele belangrijke drie punten. Bij punt verlies was het wel gedaan met de titelstrijd. Nu hopen dat City ergens punten laat liggen. Een gelijkspelletje ergens is voldoende.

Op 0-1 vlak voor de 0-2 had Tottenham wel een pingel moeten hebben imo, en in de tegenaanval scoort Arsenal

29 april 2024 om 08:12

Een pingel? Voor die duikeling van Kulusevski? Lol, kom op zeg. Of die bal waar Rice 100% de bal bij Maddison speelt?

Dat waren never nooit pingels.

Hoe fijn is het voor een ploeg om een centrum verdediger als van de Ven te hebben? Je kan moeiteloos met 50+ meter in je rug spelen, hij haalt toch iedere aanvaller terug.

Ongetwijfeld dat hij mee gaat naar Duitsland, zou mijn inziens zelfs aanspraak maken op een basisplek naast van Dijk met Aké op linksback.

Match live gezien in stadion, vreesde bijna voor een afslachting na die 0-3 ruststand. Spurs was zo slecht 1e helft. Wat bezielde Spurs om Werner te halen? Absoluut niks waard, kan letterlijk niks met een bal. Son had zijn dag totaal niet. Toch nog teruggevochten maar een punt zou niet oververdiend geweest zijn. Niet dat Arsenal zo goed was, maar echt wel dodelijk op sommige momenten.

Prima pot weer hoor. Havertz ook weer een uitstekende pot, mijn god wat een lekker aankoop.

Jammer dat Raya zo'n blunder maakt en kortsluiting leek te krijgen. En jammer dat Rice zo'n pingel weggeeft. Erg ongelukkig natuurlijk, maar goed.

Saka leek ook weer iets meer zichzelf gisteren, gelukkig maar. Partey ook weer prima. Fijn om te zien!

City helaas ook gewonnen, maar hopelijk is Spurs nu een beetje opgeladen om nog van City te winnen hahaha!

29 april 2024 om 10:27

Die blunder van Raya zorgt er natuurlijk voor dat ze weer in de wedstrijd terug komen. Het is toch altijd moeilijker om op eigen kracht een goal te scoren. Dan helpt zo'n cadeautje je echt in het spel. Ik snap ook echt niet wat Raya dacht te doen... Ik vond sowieso dat Raya een beetje een 'borderline' wedstrijd aan het keepen was. Zat bij meerdere voorzetten compleet mis (kopbal Romero op de paal bijvoorbeeld), maar was op andere momenten juist wel alert. Ik vind wel dat hij nog moet verbeteren in het algemeen.

Van Rice natuurlijk gewoon compleet ongelukkig. Je ziet dat hij gewoon de bal weg wil rossen en de tegenstander komt van achter net voor hem. Dat is pure pech. Volledig terechte penalty, maar kan Rice vrij weinig aan doen. Heeft ook meer met coaching te maken denk ik dan.

Ik hoop dat Partey tot het einde fit blijft! Het middenveld staat in mijn optiek zo echt optimaal. Al was Partey ook soms een klein beetje laks, wat voor gevaarlijk balverlies zorgde. Maar dat werd goed opgelost.

Ik denk dat het Saka ook hielp dat er meer ruimte lag voor hem dan normaal. Positioneel gezien vond ik Spurs 'all over the place' op veel momenten in de wedstrijd. Qua counters hadden wij dat nog beter uit kunnen spelen vind ik. Soms zijn onze aanvallers te egoïstisch, of herkennen ze in ieder geval niet goed genoeg wanneer afleggen een betere optie is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren