voetbalzone

Arsenal met captain Van Persie in basiself moeizaam langs Wigan

Thijs Post30 nov 2010, 21:43
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2010, 21:43
Advertentie

Robin van Persie mocht zich dinsdagavond weer eens melden in de basisopstelling van Arsenal. De spits kreeg in het Carling Cup-treffen met Wigan Athletic bij afwezigheid van Cesc Fàbregas direct de aanvoerdersband om zijn arm geschoven en beschaamde het vertrouwen van zijn manager Arsène Wenger niet. Na 73 minuten mocht de Nederlander naar de kant. De eindstand van 2-0 stond toen al op het scorebord, dankzij een eigen doelpunt en een treffer van Nicklas Bendtner. Arsenal had zich veel moeite kunnen besparen door het duel eerder op slot te gooien.

/

Arsenal probeerde direct het initiatief naar zich toe te trekken maar echt goed speelden de Londenaren niet in het eerste bedrijf, Wigan hield eigenlijk simpel stand. Robin van Persie ontrok zich aan de malaise en stond een aantal maal aan de basis van gevaarlijke momenten van de Gunners. Met name zijn indraaiende vrije trappen zorgden voor gevaar, maar zijn ploeggenoten wisten niet goed om te gaan met de prima aangesneden trappen van de Rotterdammer. De klungelige manier waarop collega-spits Bendtner al na een minuut spelen langs de bal kopte was veelzeggend.

Ook Carlos Vela wist de samenwerking met Van Persie niet om te zetten in treffers. Tot tweemaal toe zette de Nederlander zijn teamgenoot met een geniaal hakballetje vrij voor Wigan-doelman Ali Al-Habsi; evenzoveel keren faalde de Mexicaan. Pech had Van Persie ook: op vijf meter van het vijandelijke doel wilde hij een heerlijke pass controleren, ware het niet dat Maynor Figueroa het speeltuig met zijn hand wegplukte voor de begerige voeten van de Nederlander. Tot ongenoegen van het Emirates Stadium legde arbiter Martin Atkinson het leder niet op de stip.

/

Vijf minuten voor de pauze kreeg Arsenal dan toch haar gewenste voorsprong. Bendtner kwam hoogte tekort om een hoekschop van Theo Walcott binnen te knikken, maar verraste daarbij Antolín Alcaraz die het speeltuig in eigen doel liep. Voor The Latics, met Ronnie Stam in de basisopstelling, restte de moeilijke opdracht de achterstand in het tweede bedrijf recht te breien. Wigan speelde sterker, kreeg ook kleine kansjes waarbij met name Charles N’Zogbia zich liet gelden, maar wist niet te scoren.

Bendtner deed dat aan de andere kant wel, omdat Arsenal in de tweede helft de schroom van zich afgooide. Veel hoefde de Deen overigens niet te doen voor zijn doelpunt: Vela deed het voorbereidende werk en de spits hoefde de bal slechts binnen te tikken. Van Persie mocht daarna douchen van zijn manager waarna Arsenal verzuimde de score verder uit te bouwen: onder meer Samir Nasri en Walcott troffen geen doel. Overigens kwam er ook nog beroering voor de neus van Wenger; de man die het veld bestormde wilde de trainer echter simpelweg een hand geven.

Bezig met laden …