voetbalzone

'Arsenal moet samenwerking met Wenger na twintig jaar stopzetten'

Matthijs van Laar01 apr 2016, 00:00
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2016, 00:00
Advertentie
/

De bezoekers van Voetbalzone.nl hebben gesproken: Arsenal doet er goed aan om na dit seizoen afscheid te nemen van Arsène Wenger. De Fransman is inmiddels bezig aan zijn twintigste jaar in Londense dienst, maar na een wervelend begin vallen de resultaten eigenlijk al een jaar of tien behoorlijk tegen.

Om die reden legden we jullie de stelling voor of Arsenal na dit seizoen een eind moet maken aan de samenwerking met le Professeur, die drie keer landskampioen werd en zes keer de FA Cup won. Ruim zestig procent is het daarmee eens en ziet graag dat de Londense grootmacht vanaf de zomer een andere koers vaart. De overige (kleine) veertig procent vindt dat Arsenal gewoon door moet gaan met Wenger.

Die laatste groep lijkt zijn zin te krijgen. Niet alleen verklaarde Wenger zelf deze week dat hij niet twijfelt over een langer verblijf in Londen, ook grootaandeelhouder Alisher Usmanov, die een dikke vinger in de pap heeft bij de club, is van mening dat de Fransman nog altijd de juiste persoon is om Arsenal naar nieuwe successen te leiden. “Ik vind hem een geweldige coach en Arsenal moet hem de kans geven om verder te bouwen aan zijn project”, zei hij onlangs.

Wenger won de afgelopen twee seizoenen de Engelse beker, maar de laatste landstitel dateert alweer van 2004, toen spelers als Thierry Henry en Dennis Bergkamp nog de velden van het inmiddels verlaten Highbury bevolkten. Daar kan Wenger tegenover zetten dat hij sinds zijn aanstelling in 1996 nog nooit buiten de top vier van de Premier League eindigde met zijn elftal.

Bezig met laden …