voetbalzone

Arsenal moet wederom traditionele ontmoeting op Boxing Day schrappen

Matthijs van Laar19 dec 2012, 13:58
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2012, 13:58
Advertentie

Arsenal zal ook dit jaar niet in actie komen op tweede kerstdag vanwege een staking in het openbaar vervoer. Evenals vorig jaar hebben the Gunners besloten de ontmoeting met West Ham United uit voorzorg alvast te verplaatsen naar januari. Een jaar geleden ging de Boxing Day-ontmoeting met Wolverhampton Wanderers om dezelfde reden niet door.

/

De staking treft namelijk de Londense ‘Underground’, het metronetwerk van de Engelse hoofdstad, waardoor het voor de fans van zowel de thuis- als de uitclub lastig zal zijn om het Emirates Stadium te bereiken. Arsenal heeft laten weten dat de ontmoeting met de stadsgenoot is verplaatst naar eind januari. Het duel wordt ingehaald op woensdag 23 januari of zaterdag 26 januari, zo meldt de club in een officieel statement.

Onduidelijk is nog of Fulham en Queens Park Rangers hun wedstrijden op Boxing Day wel door laten gaan. Die twee Londense clubs spelen ook thuis, maar treffen geen tegenstander uit de eigen stad. Bovendien kunnen de stadions van zowel the Cottagers als the Super Hoops minder fans herbergen (60.000 in het Emirates tegenover respectievelijk 25.000 en 19.000).

Bezig met laden …