voetbalzone

Arsenal neemt wraak in Dortmund, Napoli klimt en wordt tweede

Erik van Dam06 nov 2013, 21:38
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2013, 21:38
Advertentie

In Groep F van de Champions League ligt het na vier van de zes speelronden nog redelijk open. Arsenal nam woensdagavond op bezoek bij Borussia Dortmund wraak voor de nederlaag van twee weken geleden in eigen huis: Aaron Ramsey bracht de Engelsen een 0-1 zege. Borussia blijft daardoor op zes punten staan en wordt ingehaald door Napoli. Dat hield drie punten over aan een levendige ontmoeting met Olympique Marseille, waarin Gonzalo Higuaín er twee maakte (3-2). In theorie kan Arsenal zich over drie weken plaatsen voor de knock-outfase.

/

Borussia Dortmund - Arsenal 0-1
Arsenal had het de eerste helft niet zo makkelijk in het Signal Iduna Park. In de eerste maanden van het seizoen maakten de Londenaren indruk met vloeiende combinaties in zowel de eigen competitie als Europa, maar dat zat er tegen Dortmund niet in. Santi Cazorla en Mesut Özil vonden elkaar bijna niet, de backs stichtten amper gevaar en Borussia Dortmund eigende zich het spel toe voor eigen publiek, maar verzuimde de fans tevreden te stellen met een doelpunt. Henrikh Mkhitaryan kreeg daar de beste kans toe. De Armeniër mikte met links op het doel, maar zag zijn inzet naast krullen.

Dortmund voelde dat er meer in zat en probeerde het wel, maar ook de lijnen in het Duitse spel ontbraken en de 0-0 ruststand was daardoor niet meer dan logisch. In de tweede helft zag het er allemaal verzorgder uit en sloeg Arsenal op vijandelijke bodem toe met de eerste de beste kans die het creëerde. Mesut Özil vond Olivier Giroud en daarna kwam de bal bij Ramsey, die al vallend binnenkopte langs Roman Weidenfeller. De wedstrijd kwam daarmee eindelijk los en ook Dortmund gooide vervolgens wat meer pit in het spel. Marco Reus miste echter al snel een dikke kans en Ramsey liet aan de overkant na voor 0-2 te zorgen, net zoals Per Mertesacker dat deed.

/

Napoli - Olympique Marseille 3-2
Het nog puntloze Marseille vocht voor zijn laatste kans in Napels en begon zoals het van de club verwacht mocht worden: aanvallend. De broers Ayew mochten het voorin laten zien bij de Fransen en de oudste van de twee, André, opende de score na tien minuten. Uit een hoekschop kopte hij goed binnen langs José Reina. Napoli, dat begon zonder Marek Hamsik in het team, had tien minuten nodig om op gelijke hoogte te komen: nadat Steve Mandanda al onzeker reageerde op een schot van Dries Mertens was het Gökhan Inler die een afvallende bal op de borst aannam en heerlijk binnen volleerde.

Amper twee minuten later verloor l’OM de bal en knalde Gonzalo Higuaín hard en laag raak voor de voorsprong: 2-1. Marseille liet zich evenwel niet gek maken en knokte zich na ruim een uur spelen terug in de wedstrijd. Florian Thauvin knalde met een volley de bal mooi binnen bij de tweede paal, uit een voorzet van Dimitri Payet vanaf de flank. Rafael Benítez bleef er rustig onder en zag tot zijn genoegen hoe Higuaín zijn team bij de hand nam. Uit een voorzet van Mertens tekende El Pipita voor de 3-2 eindstand.

Bezig met laden …