voetbalzone

Arsenal ondanks bereiken kwartfinale FA Cup niet in feeststemming

Thijs Post08 mrt 2016, 20:52
Laatst bijgewerkt: 08 mrt 2016, 20:52
Advertentie

Arsenal wist zich in de thuiswedstrijd van de vijfde ronde van de FA Cup geen raad met Hull City (0-0), waardoor beide ploegen op herhaling moesten. In de terugwedstrijd wisten the Gunners wel te winnen van de een divisie lager spelende Tigers (0-4), waardoor Arsenal het in de kwartfinale mag opnemen tegen Watford. Door drie blessuregevallen eindigde de wedstrijd toch in mineur voor manager Arsène Wenger.

/

Hull City en Arsenal maakten er in het eerste halfuur maar een saai treffen van. Na drie minuten maakte Theo Walcott weliswaar een doelpunt, maar de aanvaller deed het vanuit buitenspelpositie en daarna viel er lange tijd niets te beleven. Pas na een halfuur was er wat opwinding: David Ospina verrichtte een uitstekende redding namens Arsenal en verdediger Per Mertesacker moest geblesseerd van het veld.

Even voor rust kwam Arsenal uit het niets op voorsprong. Hull City-middenvelder David Meyler ging verschrikkelijk in de fout en voor Olivier Giroud was het vervolgens een simpel karwei om af te ronden. Hull City mocht vervolgens van geluk spreken dat het voor rust beperkt bleef bij een tegentreffer, omdat Kieran Gibbs met een fantastisch schot het aluminium raakte.

/

Na de onderbreking moest ook de andere centrumverdediger van Arsenal geblesseerd naar de kant: ook Gabriel Paulista kon niet verder. Met een geïmproviseerde defensie, met Mathieu Flamini als rechtsback en Calum Chambers en Nacho Monreal in het centrum, haalde Arsenal de eindstreep zonder schade. De score werd zelfs nog flink uitgebreid. Giroud (zijn tweede) was alert bij een van richting veranderde voorzet en Walcott scoorde na een heerlijke pass van Joel Campbell. Het slotakkoord, de 0-4, was weer voor Walcott.

Het blessureleed was echter nog niet afgelopen, want Aaron Ramsey (die was ingevallen voor Gabriel) moest óók geblesseerd naar de kant. Door de ruime overwinning plaatste Arsenal zich dus wel voor de kwartfinale van de FA Cup. Andere Premier League-clubs die zich al eerder kwalificeerden bij de laatste acht zijn Crystal Palace, Everton, Chelsea, Watford, Manchester United en West Ham United. Reading is de enige club van het tweede niveau bij de laatste acht.

Bezig met laden …