voetbalzone

Arsenal ontsnapt met dank aan ontketende Giroud

Thijs Post09 dec 2015, 21:34
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2015, 21:34
Advertentie

Na een verschrikkelijk begin van het Champions League-avontuur (nederlagen tegen Dinamo Zagreb en Olympiacos) wist Arsenal dat het alle zeilen moest bijzetten om achter het ongenaakbare Bayern München door te bekeren in de Champions League. The Gunners hebben de schier onmogelijke opdracht tóch volbracht. Bij Olympiacos moest Arsenal winnen en minimaal twee keer scoren; dat lukte. Olivier Giroud was met zijn eerste hattrick ooit voor Arsenal de held van de avond.

voetbalzone

Olympiacos - Arsenal 0-3
Arsenal moest dus winnen in Griekenland en dan ook nog eens met twee doelpunten verschil, anders was het over en sluiten voor de ploeg van manager Arsène Wenger. Alleen dat eerste was al lastig zat, omdat Arsenal in de laatste vijf officiële wedstrijden in Griekenland niet wist te winnen. Tegen het enthousiaste Olympiacos stond het gehavende Arsenal, dat geteisterd wordt door blessures, aanvankelijk met de rug tegen de muur. Veel grote kansen kregen de Grieken nou ook weer niet; de eerste grote kans was zelfs voor de Londenaren. Ex-Olympiacos-speler Joel Campbell brak door over rechts, trok de bal terug en zag Mathieu Flamini de bal tegen de lat schieten.

Niet veel later was het alsnog raak, toen Giroud binnenkopte voor de belangrijke 0-1 en zijn achtste doelpunt ooit in de Champions League (Giroud heeft voor Arsenal nu meer Champions League-goals gemaakt dan Dennis Bergkamp). Aan de goal van Giroud ging een heerlijke steekbal van Mesut Özil en een prima voorzet van Aaron Ramsey vooraf. Arsenal had nog een doelpunt nodig en die treffer zou het even na rust krijgen. Giroud ging door zijn enkel en leek eraf te moeten, maar de Franse spits beet op zijn lip en tekende na een fijn passje van Campbell voor 0-2. Toen Arsenal een strafschop kreeg zou Giroud zijn droomavond compleet maken: vanaf de stip maakte hij zijn eerste hattrick ooit voor Arsenal.

voetbalzone

Dinamo Zagreb - Bayern München 0-2
Bayern München was al lang en breed zeker van de knock-outfase, wat trainer Josep Guardiola de gelegenheid gaf wat spelers rust te geven. Zo mocht Sven Ulreich beginnen op de plek die normaal toebehoort aan Manuel Neuer, begon Julian Green voor de eerste keer ooit in de basis in de Champions League en had de van een blessure teruggekeerde Franck Ribéry voor het eerst in negen maanden weer een basisplaats. Ondanks de wisselingen was de beste start voor Bayern München, dat via een kopbal van Medhi Benatia bijna op voorsprong kwam. Ook Ribéry stichtte gevaar, maar Dinamo Zagreb (al zeker van de laatste plaats in de groep) verstopte zich niet.

De Kroaten probeerden de defensie van der Rekordmeister te verontrusten met counters. Josip Pivaric en El Arbi Hillel Soudani kregen goede kansen, maar beide keren stond keeper Ulreich op de goede plek. Diep in de tweede helft kwam Robert Lewandowski tot ontbranding en daarmee was de wedstrijd direct over en gespeeld. Op aangeven van Thomas Müller kopte de spits binnen voor 0-1 en drie minuten later rondde hij prima af voor de 0-2. In de slotfase kreeg Bayern van elf meter de kans de score nog naar 0-3 te tillen, ware het niet dat Müller de bal tegen het aluminium schoot.

Bezig met laden …