voetbalzone

Arsenal presenteert Calafiori en legt tientallen miljoenen neeer

Jan Hoeksema29 jul 2024, 18:27
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2024, 12:32
Advertentie

Arsenal heeft zich definitief versterkt met Riccardo Calafiori, zo laat de club maandagavond weten. De deal met Bologna hing al enige tijd in de lucht en is inmiddels dus officieel bevestigd. Calafiori tekent tot medio 2029 en kost the Gunners in totaliteit vijftig miljoen euro.

Daarmee is de verdediger de duurste uitgaande transfer uit de clubgeschiedenis van Bologna. Dat record was pas sinds enige tijd in handen van Joshua Zirkzee, die zijn droomoverstap naar Manchester United ter waarde van 42,5 miljoen euro halverwege juli afrondde.

Om de transfer van de centrumverdediger helemaal in kannen en kruiken te krijgen, waren Arsenal en Calafiori afhankelijk van Bologna en FC Basel. De Zwitsers verkochten de Italiaans international in de zomer van vorig jaar aan de Italianen en bedongen daarbij een fors doorverkooppercentage van vijftig procent.

Aangezien Calafiori destijds voor 'slechts' vier miljoen euro transfereerde, heeft Basel recht op een aanzienlijk bedrag. Bologna en Basel waren nog enkele dagen in gesprek over de betalingsvoorwaarden. Toen ook daar een akkoord over bereikt werd, kon de mandekker zijn droomtransfer afronden.

Calafiori gaat bij Arsenal spelen met rugnummer 33. Hij sluit meteen aan bij de oefencampagne die de Londenaren momenteel afwerken in de Verenigde Staten.

Slecht nieuws voor Ajax?


De transfer van Calafiori betekent mogelijk slecht nieuws voor Ajax. Bologna heeft namelijk Daniele Rugani op het oog als vervanger van de verdediger.

De 29-jarige mandekker van Juventus geldt in Amsterdam als toptarget voor de positie centraal achterin. Of Ajax Rugani kan betalen is nog maar zeer de vraag en mogelijk krijgt het dus niet eens de kans om hem te overtuigen van een overstap naar Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …