Arsenal scoort drie keer in verlenging en kegelt Tottenham uit beker

Daniel Cabot Kerkdijk21 sep 2010, 23:18
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2010, 23:18
/

Arsenal heeft zich voor de volgende ronde van de Carling Cup geplaatst. De ploeg van Arsène Wenger, die door een schorsing op de tribune van White Hart Lane moest plaatsnemen, was na verlenging veel te sterk voor Tottenham Hotspur. In de reguliere speeltijd hadden de aartsrivalen elkaar in evenwicht gehouden, maar mede door twee rake strafschoppen trokken The Gunners aan het langste eind.

Tottenham Hotspur - Arsenal 1-4 (nv)
Arsenal domineerde in de eerste helft, maar desondanks kon de ploeg van Wenger zich slechts één keer onderscheiden. De openingstreffer viel in de veertiende minuut. Na een uitstekende voorzet van Jack Wilshere stond de defensie van Tottenham te slapen en profiteerde de jonge Henri Lansbury: 0-1. Tottenham had weliswaar minder balbezit, maar wist zo nu en dan toch het doel van Lukasz Fabianski te bereiken. De pogingen van David Bentley en Roman Pavlyuchenko gingen over.

/

Vier minuten na rust kwam Tottenham op gelijke hoogte. Robbie Keane zag hoe zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied in het doel van Fabianski belandde: 1-1. De keeper had zeker meer kunnen verrichten. De wedstrijd kwam door de gelijkmaker tot leven. Na een goede pass van Tomas Rosicky kwam Carlos Vela tot een kopbal die over het doel ging. Ondanks hun inspanningen waren beide ploegen niet in staat om in de reguliere speeltijd meer doelpunten te maken.

In de verlenging toonde Arsenal haar klasse. Na een charge van Sébastien Bassong op Samri Nasri schoot de laatstgenoemde de bal vanaf elf meter achter Stipe Pletikosa: 1-2. Daarna ging het snel. Steven Caulker begin een overtreding op Marouane Chamakh en weer wist Nasri vanaf elf meter te scoren: 1-3. De wedstrijd was definitief gelopen en Andrei Arshavin profiteerde daarna nog van het concentratieverlies bij The Spurs: 1-4.

Brentford (wns) - Everton 1-1
Everton startte uitstekend door een vroeg doelpunt van Seamus Coleman, maar daarna liet de ploeg van David Moyes het afweten. Vlak voor rust betekende een krachtige kopbal van Gary Alexander de gelijkmaker. Na rust beging Coleman een overtreding in het strafschopgebied, maar behoedde Jan Mucha de bezoekers voor een achterstand. Hij keerde de elfmetertrap van Charlie MacDonald. In de strafschoppenreeks ging Everton, dat zonder John Heitinga aantrad, onderuit. Jermaine Beckford en Phil Jagielka faalden, Brentford zegevierde met 4-3.

Stoke City - Fulham 2-0
De score in het Britannia Stadium werd evenredig over beide helften verdeeld. Na dik twintig minuten was het raak. Na een hoekschop van Matthew Etherington kopte Danny Higginbotham de bal achter doelman Mark Schwarzer: 1-0. Elf minuten voor tijd verdubbelden The Potters de voordelige marge. Na een verre ingooi van Rory Delap knikte Kenwyne Jones de bal binnen: 2-0. Voormalig AZ-aanvaller Moussa Dembélé had een basisplaats bij Fulham, maar kon zich niet onderscheiden. In de slotfase raakte de Belg mogelijkerwijs zwaargeblesseerd en verliet hij per brancard het veld.