Arsenal scoort zeven keer bij bizarre comebacks tegen Reading

Matthijs van Laar30 okt 2012, 22:31
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2012, 22:31

Arsenal heeft zich dankzij een werkelijk sensationele comeback verzekerd van een plekje in de volgende ronde van de Capital One Cup. De jonge Londenaren werden op bezoek bij Reading in de beginfase van alle kanten overlopen en keken dan ook al gauw tegen een 4-0 achterstand aan. Nog voor rust deden de bezoekers iets terug, waarna het huzarenstukje na de onderbreking werd gecompleteerd. Na een bizarre verlenging eindigde het treffen uiteindelijk in 5-7 voor de bezoekers. Andere Premier League-clubs hadden minder geluk en vonden vroegtijdig hun Waterloo in de voormalige League Cup.

/

Reading - Arsenal 5-7
Desastreus. Dat woord zal de Arsenal-fans de komende dagen nog wel even door het hoofd spoken bij het terugdenken aan de openingfase bij Reading. Goed, de bezoekers uit Londen begonnen niet met hun beste formatie, maar excuses voor de erbarmelijke start tegen the Royals waren niet voorhanden. Na een ware belegering in de openingsfase viel na twaalf minuten de onvermijdelijke eerste treffer. Balverlies van Andrei Arshavin stelde Nicky Shorey in staat om Noel Hunt te vinden, die vervolgens gedecideerd afrondde. Een eigen goal van Laurent Koscielny betekende na achttien minuten spelen de 2-0. Het bleef echter kansen en doelpunten regenen.

Twee minuten na de onfortuinlijke actie van Koscielny ging doelman Damien Martínez de fout in. In plaats van de bal weg te stompen, sloeg de Argentijn het leer in eigen doel. De 4-0 van Hunt, acht minuten voor rust, deed enkele fans van de bezoekers alvast besluiten om het stadion te verlaten. Dat bleek echter veel te voorbarig. De 4-1 van Theo Walcott op slag van rust leek op dat moment niet meer dan een troostgoal, maar na de pauze herpakte de ploeg van Wenger zich alsnog.

Invaller Olivier Giroud kopte de 4-2 binnen, waarna Koscielny één minuut voor tijd uit een hoekschop de 4-3 liet aantekenen. De 4-4 van Walcott, nauwelijks een minuut later, betekende een verlenging. Na een fraaie aanval maakte tekende Marouane Chamakh daarin voor de 4-5, waarmee het duel gespeeld leek. Pavel Pogbrebnyak kopte echter opnieuw een gelijkmaker binnen. Het knotsgekke treffen leek daarmee af te stevenen op strafschoppen. In de verlenging van de verlenging sloegen the Gunners echter nog twee keer toe. Eerst schoot Walcott keihard een rebound binnen, waarna Chamakh na een misser achterin bij Reading met een mooi lobje ein-de-lijk zekerheid verschafte: 5-7.

/

Swindon Town - Aston Villa 2-3
Aston Villa kwam al meer dan een maand niet tot winst en dus was het nietige Swindon Town een uitgelezen kans om aan het zelfvertrouwen te werken. Dat lukte, al ging het bijzonder moeizaam. Na een halfuur spelen kopte Christian Benteke fraai raak op aangeven van Stephen Ireland. Negen minuten later was het weer kassa: Gabriel Agbonlahor volleerde de bal knap langs doelman Wes Foderingham. Miles Storey deed coach Paolo Di Canio en de thuisfans echter zinderen van opwinding. Binnen een tijdsbestek van drie minuten trok hij in de slotfase de stand hoogstpersoonlijk recht. The Villans leken rijp voor de slacht, maar in extremis herpakten zij zich alsnog. Met nog tien seconden te gaan zorgde Benteke voor de 2-3.

Sunderland - Middlesbrough 0-1
Sunderland begon het treffen met Middlesbrough in de wetenschap dat de UEFA Cup-finalist van 2006 bezig is aan een remonte en dat liet zich aanzien. Na 39 minuten opende Scott McDonald de score voor de gasten en alhoewel de thuisploeg nadien fors aandrong en ook kansen kreeg, viel de gelijkmaker niet meer. De ambitieuze Black Cats moeten zodoende al vroeg in het seizoen afscheid nemen van een eerste prijs. De buren uit Middlesbrough mogen blijven hopen.

Leeds United - Southampton 3-0
Southampton kon tegen de nummer elf van de Championship zien waarom het een divisie hoger speelt. Het roemruchte Leeds had, kortom, weinig te vrezen en ging dan ook verdiend met de zege aan de haal. Michael Tonge opende tien minuten voor rust de score, waarna de thuisfans lang in spanning bleven. Pas vijf minuten voor tijd besliste El-Hadji Diouf het duel definitief met een simpele intikker. Luciano Becchio zorgde in blessuretijd met een rake strafschop voor de 3-0 eindstand.