voetbalzone

Arsenal-spits reageert op kritiek: ‘Het is aan de bondscoach wie hij selecteert’

Chris Meijer27 sep 2018, 13:15
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2018, 13:15
Advertentie

Met twee doelpunten was Danny Welbeck woensdagavond van grote waarde bij Arsenal in het duel met Brentford. The Gunners wonnen het treffen in de Carabao Cup met 3-1 van de stadgenoot. Welbeck reageerde na afloop op de kritiek van Troy Deeney, die van mening is dat de spits van Arsenal geen uitnodiging voor de Engelse ploeg verdient.

“Ik vond het interessant dat hij zei dat ik wel goed genoeg was voor Watford en niet voor de Engelse ploeg”, sprak Deeney vorige week tegenover Sky Sports. “Dat betekent dus dat iemand die bij een kleinere club speelt en niet een bepaalde stijl heeft, niet in aanmerking komt voor de nationale ploeg. Met alle respect voor Danny Welbeck, maar hij speelt niet en wordt wel geselecteerd. Gaat het er dan toch om bij welke club je speelt?”

Welbeck speelde woensdag zijn zesde wedstrijd van het seizoen en bracht zijn doelpuntentotaal op vier. “Het is aan Gareth Southgate wie hij in zijn selectie opneemt, niet aan jou of aan mij. Het enige dat ik kan doen, is focussen op mijn eigen prestaties. Het heeft geen zin om me ergens anders op te focussen, want dat is allemaal niet belangrijk”, tekent Metro op uit de mond van Welbeck na het duel met Brentford.

“Je moet op je kans wachten”, vervolgt de spits, die dit seizoen nog niet al teveel speeltijd kreeg van manager Unai Emery. “Andere jongens hebben langer meegedraaid in de voorbereiding, wat het moeilijk maakt voor mij. Ik ben iets later teruggekomen dan de meeste anderen. Vorige week heb ik negentig minuten gespeeld, deze week weer negentig minuten. Zo bouw ik het op, om te zorgen dat ik me blijf verbeteren.”

Bezig met laden …