voetbalzone

Arsenal-steunpilaar heeft vertrouwen in vervanger: 'Hij heeft veel ervaring'

Bart Kruyt04 mrt 2016, 20:39
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2016, 20:39
Advertentie

Arsenal verloor woensdag thuis met 2-1 van Swansea City en dat is niet het enige slechte nieuws dat the Gunners ter verwerken kregen. Keeper Petr Cech raakte in de wedstrijd geblesseerd aan zijn kuit en moet daardoor waarschijnlijk drie tot vier weken vanaf de kant toekijken. De Tsjechische routinier mist in die periode een aantal belangrijke wedstrijden, waaronder die tegen aartsrivaal Tottenham Hotspur op zaterdag.

/

David Ospina neemt de komende tijd de honneurs waar en Cech is wel te spreken over zijn vervanger: “David heeft heel veel ervaring. Hij heeft erg goed gespeeld en was zeer belangrijk in de FA Cup”, vertelt de doelman op de website van zijn club. “Ik denk dat iedereen veel vertrouwen in hem heeft, want we kunnen op de training en tijdens interlands zien dat hij een fantastische keeper is.”

“Ik moet zeggen dat het goed is om iemand met zijn persoonlijkheid in het team te hebben. Hij werkt hard en vraagt het uiterste van je op de training”, gaat Cech verder. “We hebben veel respect voor elkaar en ik denk dat dat het belangrijkst is in zo’n kleine groep keepers: we moeten samenwerken en elkaar onder druk zetten op de training. Hij heeft genoeg ervaring en ik denk niet dat het een probleem voor hem wordt.” Arsenal kan zaterdag bij winst in punten weer gelijk komen met Tottenham, al hebben the Spurs wel een beter doelsaldo.

Bezig met laden …