voetbalzone

Arsenal stuurt Miyaichi ten derde male op huurbasis weg uit Londen

Erik van Dam13 aug 2012, 14:35
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2012, 14:35
Advertentie

Ryo Miyaichi wordt voor het derde seizoen op rij verhuurd door Arsenal. The Gunners maken via de officiële kanalen bekend dat zij de Japanner een jaar lang uitlenen aan Wigan Athletic. Miyaichi werd in 2010 aangetrokken door Arsenal en in de tweede helft van het seizoen 2010/11 verhuurd aan Feyenoord. Vorig seizoen volgde een periode als huurling bij Bolton Wanderers.

/

De vraag rijst inmiddels wanneer Arsène Wenger genoeg van Miyachi heeft gezien, om hem definitief bij de A-selectie te laten. Met name in zijn periode in De Kuip groeide de Aziatische vleugelspeler uit tot een publiekslieveling en iemand van wie veel dreiging uitging. Tegen Heracles Almelo en Willem II was hij goed voor drie doelpunten.

Na zijn tijd in de Eredivisie keerde Miyaichi terug in Londen, maar aan spelen kwam hij bijna niet toe: slechts veertig minuten kreeg hij in FA Cup-wedstrijden. Als speler van Bolton deed hij veertien wedstrijden mee en scoorde hij eenmaal. Zijn contract bij Arsenal loopt nog drie seizoenen door en nu mag Miyaichi het een compleet seizoen laten zien bij Wigan.

Bezig met laden …