voetbalzone

Arsenal tussen hoop en vrees: ‘Hij heeft de toon gezet qua salaris’

Gijs Freriks07 okt 2018, 18:45
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2018, 18:45
Advertentie

Aaron Ramsey was zondag van waarde voor Arsenal. De middenvelder viel in en was na 39 seconden al het eindstation van een schitterende aanval. Door het optreden van Ramsey zal er de komende week alleen maar meer gesproken worden over zijn contractsituatie, want de verbintenis van de Welshman loopt in Londen af.

Ramsey zou in de belangstelling staan van onder meer Liverpool en Juventus en voormalig verdediger Martin Keown denkt dat Ramsey geen haast zal maken met het nemen van een beslissing. “Hij gaat misschien kijken naar wat de andere jongens verdienen. Mesut Özil was er nu niet bij en je kunt niet zeggen dat hij werd gemist. Maar hij heeft wel de toon gezet als het gaat om salaris. Misschien wil Ramsey bij zijn salaris in de buurt komen.”

Keown vermoedt dat Ramsey diep in zijn hart overigens al een beslissing heeft genomen en dat ook Unai Emery daar weinig meer aan kan doen. “Het ligt niet meer in zijn handen. Het is niet meer onder controle. In een laatste seizoen kan een speler denken: ‘ik wacht op de zomer en dan zien we wel wie er voor mij komt en wie mij een goede aanbieding doet’.”

“Het lijkt erop dat hij gaat vertrekken”, besluit Keown. De 27-jarige Ramsey staat sinds 200 8 onder contract in het Emirates Stadium en speelde meer dan 330 wedstrijden in het eerste elftal. Hij won driemaal de FA Cup.

Bezig met laden …