voetbalzone

Arsenal vreest afwezigheid uitblinker: ‘Dan zal hij de seizoensstart missen’

Peter Nusselder02 mei 2015, 12:40
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2015, 12:40
Advertentie

Chelsea kan zich zondag verzekeren van de landstitel in de Engelse competitie, maar Arsenal heeft nog alle mogelijkheden om als tweede eindigen in de Premier League en dat heeft het elftal van trainer Arsène Wenger niet in de laatste plaats te danken aan zomeraanwinst Alexis Sánchez.

voetbalzone

Komend seizoen is het de bedoeling dat the Gunners serieus mee gaan doen om het kampioenschap, maar coach Wenger moet wel vrezen dat hij het bij het begin van de competitie zonder de Chileense uitblinker moet doen. In de zomer speelt de international van Chili in eigen land om de Copa América en vanwege dat eindtoernooi dreigt Alexis pas laat weer in Londen terug te kunnen keren.

Het lijkt erop dat Wenger voor elkaar heeft kunnen krijgen dat de aanvaller zich niet al vroeg in zijn vaderland hoeft te melden en dat hij zodoende nog van de partij kan zijn tijdens de finale van de FA Cup, op 30 mei tegen Aston Villa. “Maar als Chili ver komt op de Copa América, mist hij wel de seizoensstart”, geeft de Arsenal-trainer aan tegenover BBC Sport. Het toernooi om de Zuid-Amerikaanse titel duurt van 11 juni tot en met 4 juli.

Bezig met laden …