voetbalzone

Arsenal wenst overbodige spits veel succes als huurling bij Bolton

Erik van Dam03 aug 2012, 19:50
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2012, 19:50
Advertentie

Het zat er de laatste dagen al aan te komen, maar nu is het officieel: Arsenal verhuurt Benik Afobe in het nieuwe seizoen aan Bolton Wanderers. De negentien jaar oude aanvaller heeft bij the Gunners weinig vooruitzicht op speeltijd, maar wordt wel gezien als iemand met potentie voor de toekomst. Komend seizoen mag hij als huurling in het Reebok Stadium aantonen wat hij in zijn mars heeft.

/

Afobe werd twee jaar geleden reeds bij de A-kern van Arsenal gehaald, maar al snel verhuurd aan Huddersfield Town. Daar deed hij het niet slecht, met vijf doelpunten als zeventienjarige. Vorig seizoen verbleef hij enige tijd bij Reading, maar daar wist hij geen potten te breken. Het gedegradeerde Bolton hoopt nu dat Afobe bijgeleerd heeft tijdens de voorbereiding met Arsenal en zet met hem de jacht op promotie in.

Bij Arsenal heeft Afobe de nodige spelers voor zich, ook al is niet zeker of zij allemaal blijven: Robin van Persie, Olivier Giroud, Marouane Chamakh en Lukas Podolski kunnen net als hij allemaal in de punt van de aanval uit de voeten. Als jeugdinternational kan Afobe overigens bogen op goede cijfers: in zes interlands voor Engeland Onder-19 scoorde hij vijfmaal. Arsenal zegt hem veel succes te wensen tijdens zijn uitleenbeurt.

Bezig met laden …