voetbalzone

Arsenal wil City geen negende keer verrijken: 'Ze hebben genoeg man'

Erik van Dam07 apr 2012, 10:45
Laatst bijgewerkt: 07 apr 2012, 10:45
Advertentie

Arsenal zag de laatste jaren meermaals een speler vertrekken naar Manchester City. Emmanuel Adebayor, Kolo Touré, Gaël Clichy en Samir Nasri lieten the Gunners de laatste vier jaar allemaal achter zich voor een lucratief contract in het Etihad Stadium, iets dat hen door de supporters bepaald niet in dank werd afgenomen. In Engeland gaan al langer geruchten dat Manchester City ook happig zou zijn op Robin van Persie. Arsène Wenger zegt echter dat het zo'n vaart niet zal lopen.

/

Met de wedstrijd Arsenal - Manchester City voor de deur gaat Wenger in op de geruchtenstroom rond zijn aanvoerder en topscorer. “Ze hebben daar inmiddels wel genoeg spelers. Of ik gevleid ben dat ze graag bij ons kopen? Nee, eerder bezorgd. Maar het is ook wel een logisch proces. De vraag Van Persie naar Manchester City? kan eigenlijk niet gesteld worden, want je mag geen contact opnemen met iemand die ergens anders nog onder contract staat.”

Overigens weet ook Wenger dat Manchester City méér oud-spelers van Arsenal in de gelederen heeft, ook in andere functies. “Ze hebben Patrick Vieira ook, dat is vijf. Brian Marwood, Brian Kidd, David Platt.. dat is al acht.” Op het matige seizoen dat zijn ex-protégé Nasri doormaakt bij the Citizens wil Wenger niet teveel zeggen. “Dat laat ik aan jullie over”, sprak de trainer aan The Guardian. “Wij maken ons zondag wel druk om onze spelers.”

Bezig met laden …