voetbalzone

Arteta: ‘Hij heeft iets wat weinig spelers hebben, is net een kleine bokser’

Peter Nusselder06 jan 2014, 09:50
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2014, 09:50
Advertentie

Arsenal-trainer Arsène Wenger wil oppassen voor te hooggespannen verwachtingen en probeert de euforie rond Serge Gnabry te temperen, maar toch is ploeggenoot Mikel Arteta uiterst enthousiast over de jeugdige Duitser. Gnabry blonk zaterdag uit tijdens het bekerduel met Tottenham Hotspur.

/

De achttienjarige vleugelaanvaller kan de Spaanse middenvelder wel bekoren. “Hij heeft veel kwaliteit. Hij heeft iets wat weinig spelers hebben in ons team, hij heeft snelheid en zoekt zijn tegenstander graag op”, laat Arteta optekenen in de Engelse media. “Daarom stelt de coach hem ook op, met drie man in de voorhoede kunnen we gevaarlijker zijn. Gnabry is goed als hij zijn verdediger één op één kan uitspelen.”

De Duits jeugdinternational behoorde tijdens de FA Cup-wedstrijd met Tottenham tot de betere spelers van the Gunners, die de aartsrivaal met 2-0 versloegen. “Hij is net een kleine bokser, hij een vechtertje. En met zijn karakter zit het ook wel goed, die jongen laat zich niet intimideren omdat het een stadsderby was. Zijn techniek is uitstekend, maar hij heeft meer: als hij onderuit wordt gehaald maakt dat hem niets uit, hij staat op en gaat gewoon verder”, weet Arteta.

Bezig met laden …