voetbalzone

Arteta: ‘In mijn ogen kan hij jarenlang dé rechtsback zijn van Arsenal’

Erik van Dam23 sep 2014, 17:56
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2014, 17:56
Advertentie

Mikel Arteta is erg gecharmeerd van zijn landgenoot Héctor Bellerín. De jonge Spanjaard vertrok op zijn zestiende van de jeugdopleiding van Barcelona naar die van Arsenal en tekende vorig jaar zomer een profcontract in Londen. Een week geleden maakte hij zijn officiële debuut in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund (2-0) en de kans is groot dat hij meer wedstrijden mag gaan spelen.

voetbalzone

In voorgaande jaren hield Bacary Sagna hem op de bank en na zijn vertrek kwamen Mathieu Debuchy en Calum Chambers naar Arsenal. Debuchy staat er nu echter naast en Chambers kan niet alle wedstrijden spelen, lijkt het. Arsène Wenger gebruikte Bellerín al tegen Dortmund en als het aan Arteta ligt, zien de fans Bellerín vaker in actie. “Ik vind hem echt top. In mijn ogen hij jarenlang dé rechtsback zijn hier, mits hij de kans krijgt.”

“In mentaal opzicht kan hij het hoogste niveau aan en hij heeft snelheid en techniek. Daarnaast is hij heel positief ingesteld. Ik praat veel met Héctor, hij loopt hier nu ook alweer wat jaren rond en we praten geregeld. Het is een jongen met veel zelfvertrouwen en we behandelen hem net zoals iedere andere speler”, zegt Arteta. “Hopelijk groeit hij uit tot een topspeler binnen deze club.”

Bezig met laden …