voetbalzone

Arveladze wil niet op hoog gras spelen en stelt Telstar teleur

Bart Kruyt20 jul 2011, 21:54
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2011, 21:54
Advertentie

Kayserispor heeft zich op het allerlaatste moment afgemeld voor het oefenduel met Telstar. De Turkse ploeg van trainer Shota Arveladze en aanvaller Nordin Amrabat zou woensdag in Oudega de degens kruisen met de Jupiler League-club, maar is vanwege ‘het te hoge gras’ direct weer vertrokken. Bij Telstar is men met stomheid geslagen.

Vooraf ontstond er onduidelijkheid over de reisafstand van Hoenderloo, waar Anadolu Yildizi verblijft, en Oudega. De buschauffeur van Kaysersispor beweerde dat het twee uur duurde, maar vv Oudega-preses Okke van der Kamp hield vast aan één uur. “Toen wilden ze niet meer komen”, zegt technisch manager Toon Beijer van Telstar in het Noordhollands Dagblad. “Ik ben daarom ’s middags van Oudega naar Hoenderloo gereden om te kijken hoe lang we er over zouden doen. We reden er met 1 uur en 21 minuten naar toe. Toen wilden ze wel, spelen als ze achter mij aan konden rijden.”

Een uur voor de wedstrijd kwam Kayserispor aan, maar een halfuur later vertrokken de Turken weer. “Ze vonden het gras te hoog”, vervolgt Beijer. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik het gras ook iets te hoog vindt. Arveladze wilde echter dat het veld binnen vijf minuten zou worden gemaaid. Dat was natuurlijk onmogelijk.” De Turkse supporters keerden huiswaarts en Telstar besloot uiteindelijk een onderlinge partij te spelen.

Bezig met laden …