voetbalzone

AS Monaco bevestigt komst van eerste twee sterren

Erik van Dam24 mei 2013, 16:16
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2013, 16:16
Advertentie

AS Monaco heeft met zijn steenrijke eigenaar Dmitry Rybolovlev grootse plannen en wil het liefst in één keer doorstoten naar de titel in de Ligue 1. De Franse club heeft daartoe een belangrijke stap gezet met de komst van João Moutinho en James Rodríguez. Men is akkoord met FC Porto over de komst van de twee sterren, meldt het. De koop van het duo kost AS Monaco zeventig miljoen euro.

/

Moutinho en Rodríguez waren beiden zeer belangrijke schakels in de afgelopen seizoenen van FC Porto. Vijf dagen geleden sleepte de club voor de derde maal op rij de Portugese landstitel in de wacht, nadat een week eerder nummer één Benfica knap werd verslagen. Moutinho en Rodríguez speelden sinds 2010 voor os Dragões en speelden belangrijke rollen in de successen van hun club.

De Portugese middenvelder en Colombiaanse aanvaller gaan nu samen verder bij AS Monaco, dat tientallen miljoenen euro’s te besteden heeft en ook Radamel Falcao weg wil halen bij Atlético Madrid. Moutinho en Rodríguez tekenen ieder voor vijf seizoenen bij de nieuwkomer in de Ligue 1; op een nader te bepalen moment worden zij samen gepresenteerd. FC Porto geeft aan dat het inderdaad zeventig miljoen euro incasseert voor de twee.

Bezig met laden …