AS Monaco geeft voorsprong weg en wordt getrakteerd op fluitconcert

Gijs Freriks31 okt 2014, 21:20
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2014, 21:20

AS Monaco heeft averij opgelopen in de Ligue 1. De Monegasken kenden een moeizame seizoenstart, maar wonnen de laatste twee wedstrijden en hadden de stijgende lijn duidelijk te pakken, maar vrijdagavond ging het dus weer mis. Les Rouge et Blanc kwamen in het eigen Stade Louis II niet verder dan 1-1 tegen Stade Reims. Monaco heeft nu wel maar één keer verloren in de voorbije zeven speelronden en staan daarmee op de zevende plaats in de Ligue 1.

Reims deed in de beginfase absoluut niet onder voor Monaco, maar kwam na twintig minuten toch op achterstand. Verdediger Elderson Echiéjilé schoot de bal vanuit een moeilijke hoek binnen, na een voorzet van Bernardo Silva, die verrassend genoeg de voorkeur had gekregen boven João Moutinho. Na die treffer ging Monaco beduidend beter spelen, maar verder dan een kans voor Anthony Martial kwam men lange tijd niet meer. De tiener stond in de punt van de aanval omdat Dimitar Berbatov vanwege een blessure ontbrak.

Het Monaco van Leonardo Jardim hoopte de zege na rust veilig te stellen, maar beide partijen deden weinig voor elkaar onder, al waren de betere kansen voor de gastheer. Zo schoot Valère Germain rakelings naast en mikte Yannick Ferreira Carrasco op de vuisten van de doelman. Die gemiste kans kwam Monaco duur te staan, want Reims counterde nog in dezelfde minuut via Benjamin Moukandjo direct naar de gelijkmaker: 1-1. Monaco gaat dinsdag op bezoek bij Benfica.